nasıl baslasam bılemıyorum güzel bır sitenız var herşeyı ıle sağlam bıriste daha ıyı olursunuz umarım.Siteme gelip bu yazı bıze aıt vs mesajlarla gelmenız en buyuk hakkınızdır ama ben bır blues dınleyıcısnın hiç bir seyden cıkar beklemediğini düşünüyorum.
Biz bu siteyi ve yaptığımız tüm paylaşımları hiçbir çıkar karşılığı yapmadık, yapmıyoruz, yapmayacağızda. Ayrıca sizin sitenizde özel yoldan olgun bir tavır ile rica da bulunduk.
Özellikle söz konusu blues-rock hakkında sanal bır paylaşım ve yaygınlasma ise...Rahatsız olurmusunuz bilmem ama artık bır seylerın gelısımını ıstıyorsanız bazı seylerdende fedakarlıkta bulunacaksınız.
Ne demek şimdi bu? Anlıyamadım. Emek hırsızlığı için fedakarlıkta mı bulunalım?
Bu yazı benım bu yazı sunun vs vs vs.Sitenden sil izin al almadan ekleme.Ben bu yazıyı sıteye eklerken altını çizerek soyluyorum ıstanblues.org sıtesınden almadım.Aldığım ısteye bakıyorum her hangı bir tepkı ya da uyarı görülmüyor.
Doğru olabilir, bizde zaten size kesin birşey söylemedik, ancak gördüğümüz kadarı ile çoğu harfi harfine bizden alınmış.
Kendı emek harcadığın yazıyı bir yerde görmek ınsanı mutlu etmelı gidip yok benım ısmımı soyadımı sitemın ısmı verın yoksa sılın vs donuslerle gelmeyın.
Kendiniz hiçbir zaman internette bir emek harcamadığınız her halinizden belli oluyor. Bu nasıl bir anlayıştır? İnsan kendi yazısını başka yerlerde görürse elbette mutlu olur ancak altında ismi olmazsa bu nasıl onun kendi yazısı olur. Okuyan kişi her zaman paylaşımı yapanın yazısı olduğunu farz eder.
Tekrar ediyorum biz hiçbir zaman söylediğiniz ithamlarda bulunmadık, asarız keseriz şeklinde size gelmedik, ancak siz aksini idda ediyorsunuz, işte size atılan mesaj budur.
İstanblues.org Arşivi'nde yer alan ve altında herhangi bir kaynaktan alıntı olduğu belirtilmemiş tüm metinler, İstanblues.org editörleri ve üyeleri tarafından özel olarak zaman ayırılarak hazırlanmaktadır ve ciddi bir emek ürünüdür. Çeşitli yabancı kaynaklardan titizlikle araştırılıp tercüme edilerek düzenlenen bu metinler herkesin görüntülemesine açık bir durumdadır.
Sitenizde, www.istanblues.org adresinden birebir alınmış ve alıntı olduğu belirtilmemiş metinler mevcut. Hem bizim sitemizde hem de internet ortamında bulunan diğer yasal koruma altına alınmamış materyallerin bu şekilde kullanılmasını etik bulmuyoruz. Ve ilgili metinlere sitemizden alıntı olduğuna dair bir ibare konulmasını ya da (tercih etmesek de) bu metinleri silmenizi talep ediyoruz.
İnternetin özgür olmasını savunmakla birlikte, bu konuda göstereceğiniz hassasiyet için şimdiden teşekkür ediyoruz.
İstanblues.org YönetimiBen siteye bir yazı eklerken kımın yazısı dıye peşinden kosturamam kusura bamayın.
Biz kimsenin peşinden koşmuyoruz sadece şans eseri gördük ve bizden alıntı olduğunu belirtmemenize şaşırdık. Google da "blues türleri" diye aratınca farkına vardık.
Dileklerınız Tüekiye de blues gelişimi ise boyle seylerınde peşinde kosmayacaksınız bırakın dağılsın-yayılsın.
Dileğimizden çok bu bizim amacımızdır, evet. Elbetteki tüm metinlerimiz dağılsın-yayılsın, ancak size de zaten daha önce belirttiğimiz gibi; Hem bizim sitemizde hem de internet ortamında bulunan diğer yasal koruma altına alınmamış materyallerin bu şekilde kullanılmasını etik bulmuyoruz.
Blues türlerine gelince siteden siliyorum ve sadece sızın sıtenıze ait bir paylaşım olur.
Size daha önce yolladığımız mesajda da olduğu gibi silmenizi tavsiye etmiyoruz, altına bizden alıntı olduğunu belirten tek bir cümle yeterlidir. Yinede siz bilirsiniz. Bu kadar paylaşımdan, yayılmadan, dağılmadan bahsediyorsunuz, sorarım size neden metnin sonuna iki kelimelik bir yazı sizi bu derece rahatsız ediyor peki?
Türkiye için bir gelişim değil sadece sanal bir site için bir anatomı kurmaya calısıyorsunuz.Bir çok sitede olduğu gibi.
Bizim yaptığımız şeyler ortada, bilen biliyor, gören görüyor, itham ettiğiniz bir şekilde olmadığımızıda herkes biliyor. O yüzden size bu konuda cevap verme zahmetine bile girişmiyorum. İyi günler..