= 8 Bardak
Çevrim dışı
|
Sayfanın en başındaki 60ların başının ibaresi yanlış. Fantastik3'ün verdiği biyografide de görüldüğü gibi CB esas krallığını 50lerde yaşamıştır.
Konserlere gelince, Chuck Berry'yi eleştirmek kimsenin haddine değildir. Midnight Man'in dediği gibi görmek yeter. O konsere gittiğinizde dünya müzik tarihine damgasını vurmuş, rock'n roll'un yıldızlarından değil yaratıcılarından yaşayan bir efsaneyi etiyle kemiğiyle görüyorsunuz. Tıpkı JERRY LEE gibi. Bu adamları gördüğünüzde şöyleydi böyleydi diye bişey diyemezsiniz. Ama ben Jerry Lee konserinde OT, cahil ve terbiyesiz seyirci kaynaklı hayal kırıklığım sebebiyle (seyircinin kalitesiz olmasında bilet fiyatlarının da önemi var tabi) aldığım kararla Chuck Berry konserine de gitmedim maaleseef.
|
|
|
|
|
|
TODAY'S MUSIC AIN'T GOT THE SAME SOUL I LIKE THAT OLD TIME ROCK AND ROLL
|
|
|
|
 = 0 Bardak
Çevrim dışı
|
school days,riding along my automobile,gutiar boggie,sweet little sixteen dinlenilesi eserlerindendir...
|
|
|
|
|
|
im in deep shit...
|
|
|
|
 = 8 Bardak
Çevrim dışı
|
ördek yürüşüyle gitar çalmasıda ayrı bi olay  neden böyle yurudugu sorusuna da hatırladıgım kadarıyla konser öncesi takım elbisesi kırışmış ve belli olmaması için yürüyerek gitar çalmak istemiş  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 9 Bardak
Çevrim dışı
|
http://http://www.elvisinistanbul.com/Main%20pages.htmchuck berry'nin elvis hakkındaki görüşlerini anlatan bu yazıya bir bakmakta fayda var. Eğer gerçekten bu sözler söylenmişse, Chuck Berry benim aklımda bir rock n roll efsanesi olmaktan çok, kişilikten yoksun bir adam olarak kalır 
|
|
|
|
|
|
I remember as a child I used to hear Music that they played Lord with a feel' Some call it folk, some call it soul People let me tell you it was ROCK AND ROLL
|
|
|
|
 = 4 Bardak
Çevrim dışı
|
Rock'n'Roll'un babasıdır... Çok üzüldüğüm bir şey Johnny Be Goode çalarken insanların "aaa bak Geleceğe Dönüş filminde çalan müzik" demesidir... Halbuki daha ne güzel parçaları vardır ve çoğu müzisyene şarkılarını vermiştir... Değerinin bilinmesi ve baştacı edilmesi gerekir...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 1 Bardak
Çevrim dışı
|
torrent denilen insanoğlunun müziğe ulaşımını sağlayan programa minnettarım. chuck berry ye değil allaha minnettarım. öyle bir insan yarattı diye..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 25 Bardak
Çevrim dışı
|
Lets Twist Again şarkısı eski filmlerde sıkça kullanılırdı.Ve bu yönden ele alacak olursak: rocknroll ile tanışmam beş ,altı yaşlarında bu adamın efsun sesiyle olmuştur.Bir nevi rockrollu adamından dinleyerek ,ayak basmışım rocknland e 
|
|
|
|
|
|
Hayvan
|
|
|
|
 = 9 Bardak
Çevrim dışı
|
Lets Twist Again şarkısı eski filmlerde sıkça kullanılırdı.Ve bu yönden ele alacak olursak: rocknroll ile tanışmam beş ,altı yaşlarında bu adamın efsun sesiyle olmuştur.Bir nevi rockrollu adamından dinleyerek ,ayak basmışım rocknland e  Let's twist again, Chuck Berry değil, Chubby Checker şarkısı...1961'den...
|
|
|
|
|
|
I remember as a child I used to hear Music that they played Lord with a feel' Some call it folk, some call it soul People let me tell you it was ROCK AND ROLL
|
|
|
|
 = 2 Bardak
Çevrim dışı
|
bazı arkadaşlarım kızsa da beğenmiyorum müziğini. hep aynı sound geliyor kulağıma. özellikle johnny b goode, let it rock ve back in the usa'in müzikleri birbirlerine inanılmaz derecede benziyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 6 Bardak
Çevrim dışı
|
Muhtemelen şu an dinlediğim çoğu müzisyene ilham vermiş büyük müzik üstadı..müziğimizin kökleridir kendisinin şarkıları.
|
|
|
|
|
|
"sadece senin olmak istedim bu dünyada sadece sana ait olmak aşk denen duyguyu yeniden keşfettim sadece senin olmak istedim sadece senin olmak istedim.."
"eğer gerçekleşmesini istediğiniz bir masal olursa vazgeçmeyin,denemeye devam edin,biraz daha zorlayın"
"well, i woke up in the morning, i got myself a beer ...i woke up in the morning, i got myself a beer the future is uncertain, and the end is always near"
|
|
|
|
 = 1 Bardak
Çevrim dışı
|
En beğendiğim rock'n roll üstadıdır. Onun gibi doğal gitar çalabilmeyi (Ve tabii o eşsiz riff ve licklerin arasında söyleyebilmeyi) çok isterdim.
|
|
|
|
|
|
"Choose only one master... Nature." Rembrandt
|
|
|
|
|