= 85 Bardak
Çevrim dışı
|
|
« : 22 Ekim 2007, Saat 22:46 » |
|
Bugün şöyle bir beyazıttan eminönüne iniyim istedim tranway yolunda hava kapalıydı, sultanahmed meydanına geldiğimde hafif bir yağmur yalpaladı oturdum ilk bulduğum bankete "vay bee sonbahar da geldi ne çabuk üstelik yaz daha yeni başlamamış mıydı!" dedim, hemen akabinde güneşi aramaya koyuldum kayıp. Aklımda filizlenen mısralar yanlış anlamayın anımsadığım ne güzel anlatıyordu hislerimi
SONBAHAR İÇİMDE SICAK GÜNEŞ
bizden kim ne istiyor böcekler var sığınağımızda kuşlar ardına bakmadan göçüyor
Sonbahar
yağmur az yağdı önce, az önce çok yağmur yağdı. ıslak ıslak sokak sokak ıslak sokaklarda dolaştım. bir kuş kondu. Yaralı. yaralı omzuma bir kuş kondu.
İçimde
uyudum uyukumu okudum, sorular sordum, kırık ayna kokusuydu herşey sırtımda kanadı gülüşler
Sıcak
elmalar düşüyor. baharda düşen yapraklar gibi kadar çok. yarım elmalar kurtlu çürük yarım kalmış bir düşten düşen yarım elmalar düşüyor. düşü üşüyor.
Güneş
son nefesini soludum avucumun içinde ölüveren kuşun, eski bir şarkı kanadı dudaklarından, döküldü. düşümün deprem çatlaklarına döküldü. çaresiz güldüm ağladım...
sonbahar içimde sıcak güneş
"Necati Eker"
|
|
|
|
|
|
Kendimi Bulduğum Heryerdeyim... "Blues kendini bulmaktır, özüne dönmektir..."
|
|
|
|
 = 211 Bardak
Çevrim dışı
|
bu başlık lazımdı umut. iyi oldu. eline sağlık.
şiirde harika bu arada
|
|
|
|
|
|
..ElifCan..
|
|
|
|
 = 11 Bardak
Çevrim dışı
|
Duvara Tebeşirle Yazılan
'' Savaş istiyoruz! '' En önce vuruldu Bunu yazan.
Bertolt Brecht
|
|
|
|
|
|
''ONUR,milliyeti olmayan o ulustur,aynı zamanda bir köprü olan o gökkuşağıdır,içinde hangi kanın dolaştığı önemli olmayan kalpteki o tınıdır;sınırlar,gümrükler ve savaşlarla alay eden o asi itaatsizliktir...''
|
|
|
|
 = 85 Bardak
Çevrim dışı
|
"bugün yaşam bir çiçektir, yarın solacak! zaten bu kadar güzel bir şeyin sonsuza kadar sürmesi nasıl umulabilir ki"
General Onishi (Japon hava ve deniz kuvvetleri komutanı. Kamukaze kavramının yaratıcısı ve intihar uçaklarındaki pilotlara eğitim veren ve onları bu göreve gönderen komutan. İkinci dünya savaşı neticelendiğinde Japonya teslim olmaya başladığında onurunu korumak için intihar etmiştir. Ayrıca Pearl Herper saldırısının planlayıcısı dahi."
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 211 Bardak
Çevrim dışı
|
MUTLULUK
Geceydi, Vitoşa’dan geliyordum Arabanın içindeydim tek başıma. Çevrede sıra sıra şaşkın yayalar Gitar sesleri, şarkılar.
Koyu karanlığın içinde Küçük bir yıldız gibi birden Farların yansısı parladı Genç bir adamın omuzunda.
Hepsi bu kadar, bir saniye ancak Ama neler vermezdim uğruna Nişan yüzüklü bir kadının elinin Böyle konması için omuzuma.
(VALERI PETROV )
|
|
|
|
|
|
..ElifCan..
|
|
|
|
 = 211 Bardak
Çevrim dışı
|
TANRI KARAR VERİNCE YARATMAYA
tanrı karar verince yaratmaya her şeyi bir soluk aldı bir sirkçadırından daha büyük ve her şey başladı
insan karar verince yok etmeye kendisini topladı geleceğin geçmişini ve bulduğu tek nedeni parçaladı çevirdi çünküye
(EDWARD ESTLIN CUMMINGS)
|
|
|
|
|
|
..ElifCan..
|
|
|
|
 = 8 Bardak
Çevrim dışı
|
bilmiyorum ne kadar doğru bir yere koydum bunu ama eskiden yazardım bişiler buda onlardan biri. Hoş bişi değil ama paylaşmakistedim.
Herkesler...
Herkes oyuna dalmış, ilgilenen yok küçük bir çocukla, herkes meşgul dimi? kimsenin umurunda değil gözyaşları. Soğuk bir temas gibi ürperten hıçkırıklar işlemez bu meşgul insanlara, bir yara gibi kanar, kanar, kanar bu çocuğun kalbi, fakat kimse merhem olmaz, Kimse umursamaz,
Çocuk elleri nasırlaşmış, çocuk gözleri, Çocuk kalbi kabuk tutmuş, çocuk ruhu, kimse umursamaz dimi? kimse bilmez, onlar anlamaz, nasıl bir ihtiyaçtır, yaşamk için sevilmek ve bilinmek,
|
|
|
|
|
|
__________________________ Námárìê...
|
|
|
|
 = 3 Bardak
Çevrim dışı
|
bir paylaşımda benden olsun kendi deneyimlerimden
Bir yağmur gibi düştüm geceye Ay ışığına yansıdım Yıldızlar bile kaybolmuşken Benliğime nasıl rastlayacağım? Daimi sensizliğe doğru yürüyorum Hiç acımadan vuruyor yüzüme rüzgar Bedenim garip acılarla dolu Ruhum yara almış Amansız bir yolculuktayım Gözüm kör sanki, yollar bulanık Yavaş yavaş terkediyorum ben beni Anlam veremediğim bir ateş sarıyor vücudumu Hafif baş dönmesi ardından Bilemeden ne olduğunu karanlığa doğru yürüyorum Bir aşk var içimde, saçma bir umut Ve bir şarkı var onu anlatan Ne bir uykudayım ne bir düşte Nerde olduğumu bilemiyorum Bir kavanozda desem değil Bir uçurumun dibinde de değil Gökyüzünde miyim acaba Ya da siyah suların ortasında O da değil Kaybetmişim kendimi düşüncelerde Bir sevda yaşlı bir ağaç gibi gömülmüşken yüreğime Ve hiç düşünmeksizin yüzüme bile bakmadan Beni bende bırakıp gitmesini onun Gecede rahatlamaya çalışıyorum, yapamıyorum İçimde hep aynı korku Ya sabah olursa...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 11 Bardak
Çevrim dışı
|
Sevgili scharf gercekten eline saglık oldukca başarılı nasıl yazarsınız hiç anlamam zaten,yazabilmek isterdım acıkcası.Bugune kadar bir tek janıs joplın ıcın bı seyler karaladım cunku ona hayranlık ötesi besledıklerım...
|
|
|
|
|
|
''ONUR,milliyeti olmayan o ulustur,aynı zamanda bir köprü olan o gökkuşağıdır,içinde hangi kanın dolaştığı önemli olmayan kalpteki o tınıdır;sınırlar,gümrükler ve savaşlarla alay eden o asi itaatsizliktir...''
|
|
|
|
 = 3 Bardak
Çevrim dışı
|
bir zamanlar baya yazıyordum fakat artık pek yazasım yok arada geliyor onları da değerlendiriyorum işte yazdıklarımdan bir tanesini daha paylaşayım
Güneşin nokta olduğu yerdesin Yalancı bir karanlıkta Bilmem ki sana nasıl ulaşsam Çözsem seni, içine girsem Anlamam ki ben aşk meşk işlerinden Sana aşık olsam Özlesemiydim acaba sevmeden Ya da biraz bekleseydim Ne dersin? Ama sabırsızlık var ruhumda Bana göre değil özlemek ya da beklemek Bir an önce yanında olsam olur mu? Bu seferde sen kaçarsın benden Ben bir adım atsam sen geridesin Sen gelsen ben yokum Ateşin suya ilişkisi gibi bizimkisi Biri birine değse diğeri yok oluyor Hangisi baskın olsa öbürü olamıyor İşte böyle birşey aşkımız Böyle uzak ve yalancı Birbirine bu kadar ters düşen iki yolcu İki farklı hayat gibi ya neyse İsteriz birbirimizi, bekleriz Sonumuz ölür, biz yaşarız Ya da kayboluruz günün karardığı yerde
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 211 Bardak
Çevrim dışı
|
Sevilecek biri olmadığın zamanlarda bile Seni Sevmeli... Sarılınacak biri olmadığın zamanlarda bile Sana sarılmalı.... Dayanılmaz olduğun zamanlarda bile Sana Dayanmalı.. Dost dediğin; fanatik olmalı; Bütün dünya seni üzdüğünde Sana moral vermeli, Güzel haberler aldığında seninle dans etmeli, Ve ağladığında, seninle ağlamalı... Ama hepsinden daha çok; Dost matematiksel olmalı; Sevinci çarpmalı... Üzüntüyü bölmeli... Geçmişi çıkarmalı... Yarını toplamalı... Kalbinin derinliklerinde ihtiyacı hesaplamalı... Ve her zaman Bütün parçalardan daha büyük olmalı... İşi bitince seni bir tarafa atmamalı...
HZ.MEVLANA
|
|
|
|
|
|
..ElifCan..
|
|
|
|
 = 211 Bardak
Çevrim dışı
|
tedirginliğin tenhasında umarsızca gülümserdi gözleri güneşi utandırırcasına telaşlı ve yitik solgun ve canlı tüm uçları almıştı benliğine ve hiç bir şey gibi gözükürdü
en çok kendini incitirdi yine kendi merhem olurdu yarasına
bir gün çok kanadı ama çok.... herkes karşısına geçip ''sen çok güçlüsün'' dedi ona hiçkimse ama hiçkimse gel dizlerimde ağla, göm yüzünü benim yalnızlığıma demedi..
yine aktı içine damla damla gözyaşları ve yine biriktiler kuytusunda yüreğin acıları....
|
|
|
|
|
|
..ElifCan..
|
|
|
|
 = 4 Bardak
Çevrim dışı
|
bi tane de benden olsun  BAĞLANMIYACAKSIN! Bağlanmayacaksın bir şeye, öyle körü körüne. "O olmazsa yaşayamam." demeyeceksin. Demeyeceksin işte. Yaşarsın çünkü. Öyle beylik laflar etmeye gerek yok ki. Çok sevmeyeceksin mesela. O daha az severse kırılırsın. Ve zaten genellikle o daha az sever seni, Senin onu sevdiğinden. Çok sevmezsen, çok acımazsın. Çok sahiplenmeyince, çok ait de olmazsın hem. Hatta elini ayağını bile çok sahiplenmeyeceksin. Senin değillermiş gibi davranacaksın. Hem hiçbir şeyin olmazsa, kaybetmekten de korkmazsın. Onlarsız da yaşayabilirmişsin gibi davranacaksın. Çok eşyan olmayacak mesela evinde. Paldır küldür yürüyebileceksin. İlle de bir şeyleri sahipleneceksen, Çatıların gökyüzüyle birleştiği yerleri sahipleneceksin. Gökyüzünü sahipleneceksin, Güneşi, ayı, yıldızları... Mesela kuzey yıldızı, senin yıldızın olacak. "O benim." diyeceksin. Mutlaka sana ait olmasın istiyorsan birşeylerin... Mesela gökkuşağı senin olacak. İlle de bir şeye ait olacaksan, renklere ait olacaksın. Mesela turuncuya, yada pembeye. Ya da cennete ait olacaksın. Çok sahiplenmeden, Çok ait olmadan yaşayacaksın. Hem her an avuçlarından kayıp gidecekmiş gibi, Hem de hep senin kalacakmış gibi hayat. İlişik yaşayacaksın. Ucundan tutarak... CAN YUCEL
|
|
|
|
|
|
bir yakarış, bir pişmanlık, bir ibadettir. işığı görenlere bahşedilmiş ortak bir dildir,Blues.
|
|
|
|
 = 5 Bardak
Çevrim dışı
|
Törer Bambosu Patlaka
Bu hayvanlar müslüman mı söylesene bebeğim Şu öküz müslüman mı bu sakallı sünepe? Bir zalimin köpeği bak Allah’ı zikrediyor Bak gazete ne yazıyor türklerinmiş türkiye
Yahudiler bombaları kucaklayıp bebeğim Düşlemiyor intiharlar, işlemiyor karakol Al götür bu yumruğu akşam çocuklar yerler Başbakan meşgul namaz kılıyor ayol
Bana kolpa malzemeden putlar yontma bebeğim Sezen Aksu’dan mesela, Kanarya’dan, Tanrı’dan Allah’tan demiyorum, çarpılmış gibi korkma! Kork putların ellerinde patlamasından!
Emmeyince sencileyin akmıyor bebeğim Kan ağzıma gürül gürül - alnımda süt dişleri... Seni öyle seviyorum ki condeleza, bebeğim Ağzına veresim geliyor ağzımdaki dişleri.
AH MUHSİN ÜNLÜ
|
|
|
|
|
|
Hepimiz Bir Avuç Köleyiz!
|
|
|
|
 = 5 Bardak
Çevrim dışı
|
MERHABA CANIM
ben az konuşan çok yorulan biriyim şarabı helvayla içmeyi severim hiç namaz kılmadım şimdiye kadar annemi ve allahı da çok severim annem de allahı çok sever biz bütün aile zaten biraz allahı da kedileri de çok severiz
hayat trajik bir homoseksüeldir bence bütün homoseksüeller adonistir biraz çünki bütün sarhoşluklar biraz freüdün alkolsüz sayıklamalarıdır
siz inanmayın bir gün değişir elbet güneşe ve penise tapan rüzgârın yönü çünki ben okumuştum muydu neydi biryerlerde tanrılara kadın satıldığını
ah canım aristophones barışı ve eşek arılarını hiç unutmuyorum ölümü de bir giz gibi tutuyorum içimde ölümü tanrıya saklıyorum
ve bir gün hiç anlamıyacaksınız güneşe ve erkekliğe büyüyen vücudum düşüvericek ellerinizden ellerinizden ve bir gün elbette zeki müreni seviceksiniz
(zeki müreni seviniz)
Arkadaş Zekai ÖZGER
|
|
|
|
|
|
Hepimiz Bir Avuç Köleyiz!
|
|
|
|
 = 85 Bardak
Çevrim dışı
|
Ünlü Mavi Yağmurluk (Famous Blue Raincoat)
saat sabahin dordu araligin sonu iyi olup olmadigini ogrenmek icin yaziyorum sana new york soguk ama yasadigim yeri seviyorum clinton caddesinde gece boyunca muzik caliyor yokluk icin mi yasiyorsun simdi? umarim bir tur kayit tutuyorsundur jane sacindan bir tutam getirdi dedi ki ona sen vermissin temize cikmayi planladigin gece temize cikabildin mi hic? seni son gordugumuz zaman cok daha yasli gorunuyordun meshur mavi yagmurlugunun omzu yirtilmisti tren garina gitmistin gelen her treni karsilamak icin ama o hic gelmedi, lili marlene'i kastediyorum bir kadina sanki bir hicmis gibi davrandin ve o eve dondugu zaman kimsenin eşi degildi goruyorum seni orada dislerinin arasinda bir gulle bir baska zayif cingene hirsiz goruyorum ki jane uyanmis, sana sevgisini yolluyor
sana ne soyleyebilirim sana ne soyleyebilirim ne soyleyebilirim ki sanirim seni ozluyorum sanirim seni affediyorum yoluma ciktigin icin mutluyum ve eger bu taraflara ugrarsan jane icin ya da benim icin farketmez bilmeni isterim ki dusmanin uyuyor bilmeni isterim ki kadinin ozgur onun gozlerinden alip goturdugun sıkıntı icin tesekkur ederim o sıkıntı asla gitmeyecek sanirdim o yuzden hic bir zaman gercekten denememistim ve jane elinde sacindan bir tutamla geldi dedi ki ona sen vermissin temize cikmayi planladigin gece
sevgilerimle, L. Cohen
(LEONARD COHEN)
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 24 Mayıs 2008, Saat 16:57 Gönderen: immo »
|
|
|
|
|
|
 = 65 Bardak
Çevrim dışı
|
cahit külebi (yolculuk) gideceksin buralardan gün gelecek yavaş yavaş kaybolacak bindiğin tren eriyen karlar gibi içinden bütün sıkıntıların akıp gidecek
bağdaş kuracaksın bir tahta sıranın üstüne yolculara merhaba diyerek ardın sıra kaçan kırları seyrederek coğrafya derslerini hatırlayacaksın yine adını bilmediğin ırmaklardan geçerek
bir dikili ağacın bile yok yeryüzünde ama bir yurdun var sevilecek eriyen karlar gibi içinden bütün sıkıntıların akıp gidecek
ağlamayacak kimse ardından, gülmeyecek! Kendimce Yorgunsam yorgunluğum benim Size ne benm yorgunluğumdan? Üç beş yıl yaşadım şu dünyada Birgün kayıp giderim
Hastaysam hastalığım benim Size ne benim hastalığımdan Başım ağrıyor zindan gibi Çok sigara içerim
Mahzunsam mahzunluğum benim Size ne benim mahzunluğumdan? Geceler boyu denizlerim var Kapkara akan çeşmelerim.
Aşıksam aşıklığım benim Size ne benim sevdalarımdan? Uzaktan kırları, denizleri Kadınları severim.
İyiysem iyiliğim benim Size ne benim iyiliğimden? Bilmeyin hikayemi, işte Öyle yaşar giderim.
bu şiirdeki isyanı çok severim ben.ilginç bi çekiciliği var
|
|
|
|
|
|
kötü hava yoktur, yanlış giyim vardır...
|
|
|
|
|
|
|
 = 65 Bardak
Çevrim dışı
|
blues'a tam vakıf olamadıgımdan henuz 'sen öyle diyosan öyledir' derim ben  ve tavsiyemdir cahit külebi şiir sevenlere.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 65 Bardak
Çevrim dışı
|
Nazım Hikmet Ran - Tahir ile Zühre
Tahir olmak da ayıp değil Zühre olmak da Hatta sevda yüzünden ölmek de ayıp değil, Bütün iş Tahir’le Zühre olabilmekte Yani yürekte.
Meselâ bir barikatta dövüşerek Meselâ kuzey kutbunu keşfe giderken Meselâ denerken damarlarında bir serumu Ölmek ayıp olur mu?
Tahir olmak da ayıp değil Zühre olmak da Hatta sevda yüzünden ölmek de ayıp değil.
Seversin dünyayı doludizgin Ama o bunun farkında değildir Ayrılmak istemezsin dünyadan Ama o senden ayrılacak Yani sen elmayı seviyorsun diye Elmanın da seni sevmesi şart mı? Yani Tahir’i Zühre sevmeseydi artık Yahut hiç sevmeseydi Tahir ne kaybederdi Tahirliğinden?
Tahir olmak da ayıp değil Zühre olmak da Hatta sevda yüzünden ölmek de ayıp değil.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|