|
Gönderen |
(Okunma Sayısı 21351 defa)
|
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
|
 = 57 Bardak
Çevrim dışı
|
teşekkür ederim 
|
|
|
|
|
|
mahvolmuş hayatlar olağandır bilgeler için de ahmaklar için de. Ancak o mahvolmuş hayat bizimki olduğunda, işte o zaman farkına varırız intiharların,ayyaşların,hapisane kuşlarının,uyuşturucu müptelaları ve benzerlerinin. C.Bukowski
|
|
|
|
 = 211 Bardak
Çevrim dışı
|
afiyetler olsun  edebiyat için içelim 
|
|
|
|
|
|
..ElifCan..
|
|
|
|
 = 57 Bardak
Çevrim dışı
|
evet edebiyat için içelim Elif hatta bir de hayata eksik yada fazla gelmiş,erken gitmiş her sanatçı için içelim çok içimden geldi..+bira
|
|
|
|
|
|
mahvolmuş hayatlar olağandır bilgeler için de ahmaklar için de. Ancak o mahvolmuş hayat bizimki olduğunda, işte o zaman farkına varırız intiharların,ayyaşların,hapisane kuşlarının,uyuşturucu müptelaları ve benzerlerinin. C.Bukowski
|
|
|
|
 = 211 Bardak
Çevrim dışı
|
eyvallah canım 
|
|
|
|
|
|
..ElifCan..
|
|
|
|
 = 57 Bardak
Çevrim dışı
|
Azerbaycan edebiyatından bir şiir paylaşmak istedim.altta da çevirisini yaptım ama ben orijinalini çok beğendiğim için onu paylaşmak istedim önce  şiirde geçen ters 'e' ler kapalı e denen bir tür 'e' ama okunuşu Türkiye Türkçesinden pek farklı değil. 'x' harfi ise bizdeki 'h'ye karşılık geliyor ama biraz daha gırtlaktan çıkmalı.'q' ise kalın 'k' olarak okunuyor=) Getmək istəyirsənGetmək istəyirsən, bəhanəsiz get, Oyatma mürgülü xatirələri. Səsin həmin səsdir, baxışın ögey, Gedirsən, səsin də yad olsun barı... Sən dəniz qoynuna tullanmış çiçək, Üstünə dalğalar atılacaqdır. Saxta məhəbbətin saxta sənədtək Nə vaxtsa üstündə tutulacaqdır. Döşənib yollartək ayaqlarına Sənə yalvarımmı...bü mümkün deyil! Qoymaram qəlbimtək vüqarım sına Alçalıb yaşamaq ömür-gün deyil. Demirəm sən uca bir dağsan, əyil, Demirəm qalıbdır əlacım sənə. Nə səndə məhəbbət qara pul deyil, Nə mən dilənçiyəm əl açım sənə... Getmək istəyirsən... O yol, o da sən... Bir cüt göz baxacaq arxanca sənin. Getdinmi... Nə vaxtsa dönmək istəsən Tikanlı yastığa dönəcək yerin. Getmək istəyirsən... Nə danış, nə din! Yox ol uzaqlartək dumanda, çəndə... Nəyimi sevmişdin? Deyə bilmədin, Indisə yüz eyib görürsən məndə. Getmək istəyirsən, Bəhanəsiz get, Oyatma mürgülü xatirələri. Səsin həmin səsdir, Baxışın ögey, Gedirsən, səsin də yad olsun barı... Nüsret Kesemenli
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 57 Bardak
Çevrim dışı
|
Gitmek İstiyorsan Gitmek istiyorsan,bahanesiz git. Uyandırma saklı hatıraları. Sesin tanıdık sesdir,bakışın üvey gidiyorsan,sesin de hatıra olsun bari. Sen deniz koynuna atılmış çiçek, Elbet üstüne dalgalar atılacaktır, Sahte aşkın sahte kimlik gibi Bir zaman gelecek üstünde yakalanacaktır.
Yollar gibi döşenip ayaklarına, Sana yalvarayım mı! bu mümkün değil Sınayamazsın kalbimi de gururum gibi Alçalıp yaşamak yaşamak değil!
Sen koca bir dağsan eğil demiyorum, El açıp kal demiyorum sana. Ne sendeki aşk kara puldur Ne de ben bir dilenciyim ki el açayım sana.
Gitmek istiyorsan ne sor ne de dinle. Uzaklardaki duman gibi yok ol sen de. Neyimi sevmişdin? söyleyemedin. Şimdiyse görürsün kötülüğümü.
Gitmek istiyorsan, O yol, O da sen. Bir çift göz bakacak ardınca senin. Gittikten sonra, ne zaman ki dönmek isteyeceksin dikenli yastığa dönmüş olacak yerin..
Gitmek istiyorsan, bahanesiz git. Uyandırma saklı hatıraları. Sesin tanıdık sesdir, bakışın üvey gidiyorsan, sesin de hatıra olsun bari. Nüsret Kesemenli
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 26 Kasım 2008, Saat 16:33 Gönderen: kipeliçes »
|
|
|
|
|
|
 = 20 Bardak
Çevrim dışı
|
Bir küçük hüzün Seni kaplar seni sarar Seni arzular...
Kaçamak saatlerimiz vardı Bizi yakalamaya çalışan bir de yelkovanımız İkimizi soran ama bir türlü bize yetişemeyen birde akrebimiz "Tik Tak Tik Tak" adım adım peşimizdeler hissediyorum Bu son sigaranın külleri de hep iz bırakıyor nedense... Dudaklarında ki tebessüm geceyi bıraktı sabaha Okşarcasına ruhunu ellerim Teninde gezinir sözlerim ve titrersin...
Titrersin soğuktan değil! Benden ve de yalnızlıktan Yalnızlık içerisindeki her saatinde Seni kovalıyorlar bunu biliyorum... Beni hep var etmiştin değilmi yanında Beni hep düşlemiştin yalnızlığında Ama ben yokum aslında Aslında bu hep kapanıklılığın ve uzakların O uzaklık ki hep beni düşünür ve düşler O uzak aslında var olmayan bir adamı ve ağlayan bir kadının düşüdür Biraz önce ki dediklerimi anlamışsındır şimdi Aslında ne sigaram ne de ellerim seninle Sadece zihnindeyim zihninde... Bir hayalim hep ulaşılmaz ve hep uzak Hep peşi sıra düşlediğin ve bu yüzden insanlardan kaçtığın Benim uğruna kendini dünyaya kapattığın!! Bir hayal sadece... Bir düşüm sadece....
Uyanmalısın ve artık beni bırakmalısın... Sürekli içinde yaşamaktan yoruldum Sürekli beni çağırmandan Bu bencillikten... Bu hayata karşı yanlış tutumundan yoruldum...
Bir düşüm sadece anla bunu ve silmeye çalış beni Anla ki artık mutlu olabilesin gerçekte Gerçekte gülebilesin Ellerine karanfilleri verecek bir erkek, Seni gerçekten hissedicek ve okşayacak bir adam görebilesin! Bırak gideyim...Beni unut ve bırak artık yelkovan yakalasın seni... Ruhunu teslim et karanlığa ve de onun sonunda gelecek aydınlığa, Bir parıltı görüceksin sakın korkma!! Korkma, o seni alıp götürücek bu yalnızlıktan Bu zor görünen ayrılıktan... Ve bu ulaşılmazı yaşamaktan...
Doğaçlama Şiirler;
26 Kasım 17:23
Erkan K
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 65 Bardak
Çevrim dışı
|
Içim Gençti - Oğuzhan Akay Içimden Bugün Bu şehiri Terk Etmek Gittiğim Her Yerde Cebimde Taşimak Geçiyor Fotoğraflar Geçiyor Kağida Basilmamiş Kendimi Sahile Vurup ölü Balik Taklidi Yapmak Bir Yalnizliği öbür Yalnizlikla Buluşturmak Yağmur Ormanlarinda Adam Olmak Geçiyor Bütün Duraklarda Bekleme Yapmak Dolduruşu Içimden Aşk Mi Bu Be Demek Geçiyor Bugün Birine Aşik Olup Akşama Terketmek Geçiyor Kendimi Intihar Ederken Yakalamak Geçiyor Içimden Baharda Maval Okumak Geçiyor Bu şiiri Arabamin Arkasinda Dolaştirmak Sonra Da Dolapdere'ye Birakmak Geçiyor Bardakta Patlayan Buz Olmak, çit.
Içimden Geçenler Para Etmiyor Belki Hepsi Bir Heves Gelip Geçiyor.
|
|
|
|
|
|
kötü hava yoktur, yanlış giyim vardır...
|
|
|
|
 = 57 Bardak
Çevrim dışı
|
Aç Kurt Ufak tefek Kırmızı başlı küçük kız, Aslında o kadar da küçük olmadığının farkında Bilerek, isteyerek kaçtı. Büyük elleriyle kalbini avuçlayan, sıkan,kanatan kocamamış aç kurttan... Seçil EPİK
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 65 Bardak
Çevrim dışı
|
vay yerim seni yavrum benim şiir de yazarmış=)
|
|
|
|
|
|
kötü hava yoktur, yanlış giyim vardır...
|
|
|
|
 = 20 Bardak
Çevrim dışı
|
Dağlar duman sarar sisli gecede Bir ay parçası ruhumu şuh eder her bir yürüyüşte Akşamın pusunda, demirin soğuğunda Bir yorgan feryad eder bedenim Aykırı düşüncelerle
Yorgun ve sinmiş bitmiş bir ben, Ayyuka çıkmış dertlerin içinde salınan ve de direnen bir ben...
Mor dağlar tüter sabahın ilk saatlerinde Alaca türküler uyanır kuş sesleriyle Yokluk, sefalet ve insafsız günlerde Bir ben kalırım ve dinlerim dağların efkarını...
04.02.2009 Doğaçlama şiirler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 20 Bardak
Çevrim dışı
|
Zor Biraz sevmek zor Biraz öpmek ve koklamak zor Seviyorum demek ve ardından çekip gitmek zor Yalnızlığın zorluğunu hiç demiyorum bile Ama sorgulamadan yaşamak en zoru Sensizliğin sabahlarında elim soğuklardayken Senin yokluğunu sorgulamak daha zor...
4.2.2009
Doğaçlama Şiirler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 57 Bardak
Çevrim dışı
|
Asılmış Adam
Bir tanrı yapıştı saçlarıma köklerinden. Mavi voltlarında cızırdadım bir çöl peygamberi gibi.
Kertenkele gözkapağı misali gözden kayboldu geceler: Çıplak beyaz günlerden bir dünya gölgeliksiz göz oyuğunda.
Mıhladı beni bu ağaca leşçil can sıkıntısı. Yerimde olsaydı, yaptığımı yapardı.
[1960]
Sylvia Plath
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 14 Bardak
Çevrim dışı
|
Şarap Bilekliği
Merhaba oradaki yastık kılıfı Umutsuz filmlerin karelerinden çıkma nesil Yetersiz asit yağmurlarının sorumlusu olmak güzel mi Cüceliğimin kaderi dev aynasından bakmakmış İktidarsızlığımın sebebi yanan tohumların sıcaklığı Bitmek bilmeyen,başa saran ve çıldırtan Şu dar lambanın içinde barbut oynayan hava kütlesi
Olmaksızın şarap bilekliğimi arıyorum Niye dersen güruh Deccal onun içinde,karamsarlığımın prizması göz kırpıyor içinden Sıfır üç yaş arası yeni yetmeliğim üstündeki işlemelerde Kaybolduğu gün,küllerimin üstüne köpeklerin işediği gündür Limitsiz ıstıraplar çekmek masa başı damgası olmuş benim için Yokuşta akan zebani kalabalığı dosyalarını getirsin ikide bir Kalemim ne zaman kırılacak ibne kukla efendisi
Jesaar Manor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 2 Bardak
Çevrim dışı
|
EPİLEPSİ
güne,gül suyuna batırılmış bir doğum sancısıyla başlıyor şiir gör-düğüm her düş, yarı çıplak bir epilepsiyle yıkanmış gibidir...
gecenin pîr deminde, tine maviler arayan o yalnızlık ayrılıklar giyinmiş öyküler anlatır yüzyıllardır...
filibe'de, nazım'ın dizeleriyle ağırlandığım bir öğle vaktinde başlıyor şiir ah bu paslı şehir; vera'yı koklayan bir ağıt gibidir hüzne her misafir oluşumda ikram ettiği (s)öz bir garip melankolidir...
günü, gül suyuna batırılmış bir ölüm sancısıyla kapıyor şair gör-düğüm her düş çırılçıplak bir epilepsiye kanmış gibidir...
Hamza Ümit Kadıoğlu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 57 Bardak
Çevrim dışı
|
şiir çok güzelmiş black_night fakat şair hakkında pek bilgi bulamadım internetten? +bira=)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nasti
Durukan Abdulhakimoglu
 = 20 Bardak
Çevrim dışı
|
Türkiye allen ginsberg'e
Oğlanlardan ve alkolden vaktim arttıkça seni düşü- nüyorum Türkiye, inan doğru bu kere yanılsamam ve ruhumun yavşak zıpırlığı, hiç değilse ayık dolaşamayacak kadar dürüstüm, Türkiye, Tarkan öleli çok oldu, artık onu unut; bu- nadı kurt. Playboy'a annemin çıplak resimlerini satarak Beyaz Saray'a sırnaşmayı düşlüyorum spermi biraz fazla kaçırdığımda, Beş parasız paraladığım sokaklarında embesillerini ve taşak kalpli aydınlarının sidik yarışlarını görüp bol bol osuruyorum, başbakanı dinlerken televizyon karşısında ekrana ekmek teknemi aç- mak ya da esrar içmek, geğirmek en büyük mutlu- luk bana verdiğin, Otuz bir çekmediğim gecelerde düşler kuruyorum se- nin hakkında, hür hülyalarımda sana zerre kadar yer vermiyorum ama, maalesef ayakta kalıyorsun,
Sosyal demokrat idiotlarını, orospu tavukların uğrak yeri sanat galerilerini, festival sar- kaçlarını, ölüsevici kültürünün uyanık tez- gahtarlarını ve tezgahın altında neler dön- düğünü farkedecek kadar sosyalistim, Hapsine düşmedim henüz, o yüzden tam solcu sa- yılmam köle pazarı piyasanda, kıçına cop girdiği için şair olanlardan da değilim; eli kulağındadır tımarhanelerinden birinde tes- cilli manyak olmamın ve koynuna girmediğin- den dorukta sıçanların, o yüzden ibneliğim de test edilip onaylanmadı,
Uyuşukluklarıyla iktidara peşkeş çekip çaktır- madan, sonnet'leriyle, balad' larıyla köçek- leşen, raconları kıyak geçme üzerine kurulu mason-ulema tayfanı da tanırım, sen de bilir- sin ki havlayan it ısırmaz Türkiye, bak, biz- bizeyiz, çekinme, şu azınlıkları ne zaman ke- sip kızartacağız, çok acıktım Türkiye, Nazım'ını severim, buna kızabilirsin, ama bazı -ne demekse- naif şairlerinin, devlet sanat- çısı olmasına ve adının iktidar şakşakçısı starlarla bir anılmasına dair çabalarına izin verdiğinden, sana korkunç müteşekkirim, inti- harımı hızlandırıyorsun böylelikle, böylelik- le artıyor kirim ve seninle kirimiz, ne gam? iyi akşamlar. Persil Supra. Mustafa Suphi, artık hamsi mi Türkiye, dikkat et, balıkları örgütlemesin,
Allah'a inanmıyorum, Osmanlı'yım velhasıl, akın edip Avrupa'ya, toplayıp getiremesem de cil- lop gibi veletleri, n'apalım, burdaki lüm- pen teen-ager'larla idare ediyorum, Türkiye, ayıptır sorması ne zaman akıllancağız; Türkiye, Kıbrıs'ın yakasını ne zaman bıraka- cağız ve ne zaman yaraşır olacağız binlerce devrim şehidimize, Türkiye, hiç terbiye edinemedim, yeteneğim bu ka- dar; çük kadarken okudum Sabahattin Ali'yi, Kafka'yı, Dostoyevski'yi, London'ı; Kapital'e başlayışım babamla aramızda çıkan küçük bir harçlık sorununa dayanır,
IQ'larımızın düşük olduğunu sanmıyorum, peki bir eşek şakası mı bu; köy enstitüleri, halk eğitimler, halkevleri ne ayak; Behice Boran iyi ki unutuldu; iyi oldu, eline sağlık Türkiye, Hasbelkader bir önerim var: CIA, Eurovision'u kazanmamızı, AET'na girmemizi sağlayamaz mı acaba, şüphesiz, eh benimki de salaklık, haklısın Türkiye, Bizi milletçe sevmeyenlere ayar oluyorum; ağız- larını burunlarını kırarak onlara medeniyet öğretmek istiyorum Türkiye,
Ben, sex-shop'ların, komünist partinin, müslü- man demokrat partinin, rock partinin, çeşit çeşit gay barların açılmasını, askerliğin kaldırılmasını istiyorum Türkiye; bu top- raklarda Nobel, Oscar, LSD, özgürlük ve sik anıtları görmek istiyorum: kişi başına düşen milli gelirden bana ait payı iade ediyorum bütün bu harcamalar adına sana; hapishane- ler, hayvanat bahçeleri, kamplar, tımarhane- ler boşaltılsın derhal; ben bütün kentlerin de barışla, erdemle, insanlık haklarımla ke- yiften gebere gebere, ıslık çalarak dolaşan bir seyyah olmak istiyorum; Mandela kötü a- dam, döv onu Türkiye,
Uzak Asya'dan gelip Akdeniz'e bir kısrak ba- şı gibi uzanan bu memleket.. sizin! afiyet olsun efendiler' demekten bıktım, bıktık, anlıyor musun, orada mısın Türkiye, Ama yine de memnun olmuyorsan bu tavırdan ve kızıyorsan ve sinirleniyorsan, olsun, biz yine geliriz; yine yazar, söyleriz;ölürüz; biz yine gideriz; sen rahatını bozma o za- man, güzel bir çocuk gibi bu şık dünya ya- tağında, böyle masum böyle mazlum uyu Tür- kiye,
|
|
|
|
|
|
Onu çeken, insanların mutsuzlukları içindeki halleriydi, insanların kendileri değildi, mutsuzluklarıydı ve insanın olduğu her yerde buna rastlıyordu, diye düşündüm, insankolikti o, çünkü mutsuzluk özlemi çekiyordu. İnsan mutsuzluktur, dedi hep diye düşündüm, yalnızca budala olan bunun aksini savunur./Thomas Bernhard www.durukann.tr.cx
|
|
|
|
 = 211 Bardak
Çevrim dışı
|
Benimle Onur paylaştı bu şiiri, felaket tutuldum şiire, bende burada paylaşmak istiyorum  SEVGİLİ ÖĞRETMENİME Artık yerli malı kullanmıyorum öğretmenim, Tütüne de alıştım, Çocuk şerkılarının çoktan unuttum, Kişi başına düşen bomba miktarıyla anlıyorum hayatı.. Yirminnci yüzyıl bu, Kali Yuga yani, Jenosit.. Everest Tepesi ne kadar yüksekti öğretmenim, İspanyol köylüleri ne yerdi öğretmenim, Misisipi gerçekten çok mu uzundu? Bağışla beni öğretmenim, Sana layık olamadım, Artık sövüp saymayı ayıp saymıyorum, Teşekkür etmiyorum hiç kimseye, Bütün insanları sevmiyorum artık, Boş kağıtlara kurşun resimleri çiziyorum, Silah resimleri.. Dondurma çok mu besleyici öğretmenim? Ya simit? İnsanlar neden otobüs bekliyorlar, Neden pikniğe gidiyor bazıları? Ağaçlar da soluk, Suda iki hidrojen, bir oksijen var mı halâ? Bu bardak neden klor kokuyor? Müzik ruhun gıdası mı öğretmenim, Elvis neden intihar etti? Yirminci yüzyıl bu, Şizofreni yani, Yalnızlık.. Üç kıta bizimdi, değil mi öğretmenim? Haçlıları da biz püskürttük, Birinci Kılıçarslan, Pierre Cardin sonra, Vitali Hakko, Blue jean.. Biri yer, biri bakar Köşeyi döner birileri, Makyaj tazeler, Zekat sevap, Faiz haram, Kul hakkı, Komşu hakkı, Türküm, doğruyum, çalışkanım ... Bülent SÖNMEZ
|
|
|
|
|
|
..ElifCan..
|
|
|
|
 = 57 Bardak
Çevrim dışı
|
ÖLMEK Firâz-ı zirve-i Sinâ-yı kahra yükselerek Oradan, Oradan düşmek, ölmek istiyorum Cevf-i ye's-âşinâ-yı hüsrana... Titrek Parıltılarla yanan bir mesâ-yı mezbaha-renk Dağılırken suhûr-u uryâna Firâz-ı zirve-i Sinâ-yı kahra yükselerek Oradan, Oradan düşmek, ölmek istiyorum Cevf-i ye's-âşinâ-yı hüsrana... Kanlı bir gömlek Gibi hârâ-yı şemsi arkamdan Alıp sürükleyerek O dem ki refref-i hestîye samt olur kaim Ve bir günün dem-ı âlâyiş-i zevâlinde Sürüklenir sular âfâka şu'le halinde O dem ki kollar açar cism-i na-ümide adem, Bir derin sesle ´´Haydi!´´ der uçurum, O dem, Firâz-ı zirve-i Sinâ-yı kahra yükselerek Oradan, Savt-ı ümmîd-i kalbi dinlemeden Cevf-i hüsrana düşmek istiyorum.
AHMET HAŞİM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 2 Bardak
Çevrim dışı
|
kipeliçes teşekkür ediyorum  şiir benim şiirim ve birkaç ay içinde şiir kitabımı çıkarmayı planlıyorum  bir bira da benden 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|