Psişik Güçler & Psi enerji & Parapsikoloji
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen (Okunma Sayısı 4396 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Queen_of_Metal
Elif Yurdaer

= 209 Bardak
Çevrim dışı Çevrim dışı

« : 27 Eylül 2008, Saat 02:28 »

Psişik

Psişik terimi "ruh" anlamına gelen "psişe" (eski Yunanca'da psikhe) sözcüğünün sıfatı olup, Metapsişik alanda "bedene bağlı ruha ilişkin" ya da "alışılmamış ruhsal fenomenlere ilişkin" anlamında kullanılır. "Psişik" terimi ile "psikolojik" terimi arasındaki fark, birinci terimin "bedenli ruh"u, ikinci terimin "zihin"i ilgilendiriyor olmasıdır. Günümüzde Parapsikolojik araştırma kurumları "Parapsikolojik" terimi yerine "psişik" terimini tercih etmekte ve "psişik araştırma" adı altında etkinlik göstermektedir.

Psişik terimi aynı zamanda, Parapsikoloji'de, medyumnik yetenekleri olan kimseleri, yani ESP (telepati vs.) , telekinezi gibi paranormal yeteneklere sahip kimseleri belirtmek üzere de kullanılmaktadır.

Psi enerji

Psi enerji ya da psi etkisi Parapsikoloji alanında kullanılan bir terim olup, insanın paranormal yeteneklerinde sözkonusu olan gücü ya da etkiyi belirtmek üzere ortaya atılmıştır. Grek alfabesinin 23. harfi olan "psi", kimi filozoflarca "ruh" ya da "yaşamsal güç" anlamında kullanılan "psikhe" sözcüğünün ilk harfi olduğundan, Parapsikoloji'de ESP (duyular-dışı algılama) ve PK fenomenlerinin açıklanmasında kullanılan bir terim haline gelmiştir.

Parapsikologlar yapılan deneme ve yanılmalar sonucunda insanın fizik bedeninin ötesinde fizik olmayan bir yanının bulunması gerektiğini ortaya koymuş bulunuyorlar. Parapsişik yeteneklerin, çeşitli zamanlarda, çeşitli araştırmacılar tarafından değişik isimlerle anılmış olan ve fizik kanunlarla açıklanamayan bir enerji alanı içinde gerçekleştiği düşünülmüştür. Eski Çin’de buna hayat enerjisi anlamında chi veya ki, Hint’de ise Prana, Çekoslavakya’da Psikotronik enerji ve günümüz parapsikolojisinde PSİ enerji adı verilmiştir. Bu hayat enerjisi her yerde mevcuttur ve her yanımızı sarmış durumdadır.

Psi enerji sadece beyne bağlı bir enerji değildir, bütünsel varlığımıza ait bir durumdur. İnsanın beyni dahil tümünden yayılan bir enerjidir. Bu konu üzerinde araştırmalar devam etmektedir. Ancak psi enerjinin fizik kanunlara tabi olmadığı anlaşılmaktadır. Fizik kanunlar nasıl bizim bir parçamızı oluşturuyorlarsa bu aşkın kısmımız da bizim bir parçamızdır. Onu fizik olarak duyularımızla göremezsek de varlığını hepimiz hissetmekteyiz. Psi yeteneği zaman ve mekanla sınırlı değildir. Fizik ortamda zaman ve mekan sınırlamalarımız vardır. Ancak bir durugörü medyomunun çevresiyle sınırlı olması mümkün değildir. O durugörü yeteneğiyle geçmişe de geleceğe de uzanılabilir. Telepatide de kilometrelerce uzağa gidilebilir ve neler düşündüğünü bilebilir.

Parapsikoloji

Parapsikoloji, duyular-dışı algılama, psikokinezi, “ölümden sonra yaşam” gibi konulara ilişkin olan, görünüş itibariyle paranormal (normal-dışı, normal-ötesi) görünen olayların deneysel yöntem yoluyla çok "disiplin"li (çok yöntemli) etüdüdür. Bir başka deyişle parapsikoloji telepati, durugörü gibi paranormal yetenekleri, psikokinezi fenomenini ve diğer çeşitli psişik fenomenleri konu alan bir bilimsel araştırma alanıdır. Terim Yunanca'da “ötesinde” anlamına gelen “para” (παρά)sözcüğünün, “ruhbilim” anlamında kullanılan “psikoloji” terimine eklenmesiyle elde edilmiş olup, ilk kez 1889'da Alman psikolog Max Dessoir tarafından kullanılmıştır. Günümüzde parapsikologlar bu paranormal fenomenleri ifade etmek üzere, bu tür olayların herhangi bir düzenek kullanılmaksızın meydana geldiğini vurgulamak amacıyla psi terimini kullanmaktadırlar.  Yunan alfabesinin 23. harfi olan Psi'nin Parapsikoloji terminolojisinde bu amaçla kullanılmasının ya da seçilmesinin nedeni, Yunanca'da “ruh” ve “yaşam gücü” anlamlarında kullanılan psikhe sözcüğünün baş harfi olmasıdır

tr.wikipedia.org'dan alıntıdır.

« Son Düzenleme: 26 Kasım 2008, Saat 17:44 Gönderen: Hoochie Coochie Man » Logged

Bana fiil-i geçmiş zamanla değil
Şimdiki zamanla gelin!
Bana yaşanmışlıklarınızla değil
Yaşanmamışlıklarınızla gelin
Kimsenin tarihinin tozlu sayfalarında
güzel ve aydınlık şeyler yazmaz.
Bende zamanı karartmaya değil,
Zamanda renkleri bulmaya gelin!!!!

Amor,Vuelve de la Muerte...

Queen of metal (müzik en büyük uyuşturucudur)

Jesaar
Onur Can Demiray

= 14 Bardak
Çevrim dışı Çevrim dışı

sadece haykır

« Yanıtla #1 : 27 Eylül 2008, Saat 12:53 »

parapsikoloji konusunda gayet olası şeyler gündemde bu insanın içindeki bioenerji ile ilgili birazda.bu açıdan her insanın içinde parapsikolojik deneyler yapıcak gibi bir kaide vardır.ama sen nasıl kütükten direk dolap yapamayacağına göre,ruhunda törpülenmesi lazımdır.

Queen_of_Metal
Elif Yurdaer

= 209 Bardak
Çevrim dışı Çevrim dışı

« Yanıtla #2 : 28 Eylül 2008, Saat 00:23 »

insan ruhu çok kapsamlı esasında ve çok da güçlü.

Şimdiki zamanla gelin!

= 6 Bardak
Çevrim dışı Çevrim dışı

« Yanıtla #3 : 26 Kasım 2008, Saat 16:30 »

Her insanda psişik güçler vardır da bunları kullanmayı öğrenmek gerekir...
1.5 senedir bu konuyla ilgilenmekteyim,her egzersizde kendimin daha çok farkına varıyorum aslında =)
Psi-wheel ilk başladığım etkinlik oldu...
Kendinizi fazla kaptırmadığınız sürece herkese öneririm,konsantrasyonu artırmakla birlikte bakış açısını da değiştirdiği ve özgüveni artırdığı kanaatindeyim =)

Umut,insanı uyandıran bir rüyadır...

Queen_of_Metal
Elif Yurdaer

= 209 Bardak
Çevrim dışı Çevrim dışı

« Yanıtla #4 : 26 Kasım 2008, Saat 16:36 »

sınırları bilmek gerek doğru.
kendini Tanrı sananlar bile var bu husus da  Grin

Şimdiki zamanla gelin!

= 6 Bardak
Çevrim dışı Çevrim dışı

« Yanıtla #5 : 26 Kasım 2008, Saat 16:41 »

Onlar da kendini kaybediyorlar zaten , evet =))
Her konuda olduğu gibi nerede duracağını bilmeli insan...

Queen_of_Metal
Elif Yurdaer

= 209 Bardak
Çevrim dışı Çevrim dışı

« Yanıtla #6 : 26 Kasım 2008, Saat 16:42 »

aynen öyle. beyni iyi yöne organize etmeli. fazla heyecana da kapılmamak lazım.

Şimdiki zamanla gelin!

= 11 Bardak
Çevrim dışı Çevrim dışı

« Yanıtla #7 : 26 Kasım 2008, Saat 16:43 »

Bu işlerin bir sınırı yok.O yüzden sınırı bilmek kavramı biraz imkansız.Bu işe çok sardımı kafayı sıyırır çıkarsınız işin içinden...

= 6 Bardak
Çevrim dışı Çevrim dışı

« Yanıtla #8 : 26 Kasım 2008, Saat 16:44 »

Hobi olarak yapan da var kendini adayan da...
Sınır da zaten sardırmamaya dikkat etmek ve kendinin bilincinde olmaktır.=)

Queen_of_Metal
Elif Yurdaer

= 209 Bardak
Çevrim dışı Çevrim dışı

« Yanıtla #9 : 26 Kasım 2008, Saat 16:47 »

imkansız diye bir şey yok. 14-15 yaşımdan beri ilgilendiğim bir konu ve çok şükür sıyırmadım  Smiley

Şimdiki zamanla gelin!

kipeliçes
Seçil Epik

= 48 Bardak
Çevrim dışı Çevrim dışı

« Yanıtla #10 : 26 Kasım 2008, Saat 16:51 »

Ali Bektan'ın yazdığı 'Atatürk ve Parapsikoloji' diye bir kitap var bir de.Kitapta Atatürkün öngörü gücüne yaşamından olaylarla dayandırılarak dikkat çekiliyor.

Ayrıca kitabın tanıtımında "Yeryüzüne gelişinden ve aramızdan ayrılışına kadar bu dünyada kaldığı süre içinde, her söylediği gerçek olan Atatürk, inanıyoruz ki Allah tarafından bir misyonu yerine getirmek için aramıza yollanmış ve misyonunu tamamladıktan sonra aramızdan ayrılmıştır. Kitabı okurken, büyük önderin yaşıntısını ve yaptıklarını dikkatle incelediğiniz taktirde kitaptaki iddiaların yersiz olmadığını daha iyi anlayacağınızı umuyoruz."  denilmekte.

mahvolmuş hayatlar olağandır
bilgeler için de ahmaklar için de.
Ancak o mahvolmuş hayat
bizimki olduğunda,
işte o zaman farkına varırız
intiharların,ayyaşların,hapisane
kuşlarının,uyuşturucu müptelaları
ve benzerlerinin.
                                  C.Bukowski

= 11 Bardak
Çevrim dışı Çevrim dışı

« Yanıtla #11 : 26 Kasım 2008, Saat 16:57 »

Önemli olan ne kadar içine girdiğin Elif.Bir tanıdığım sonunda kitlendi kaldı bu yüzden...
En başta sadece makaleler boyutunda inceledi,ondan sonraki adımı denemeler oldu,en son da bir anda felç geçirdi kaldı o şekilde...

Evren sınırsızdır.İçindeki giz de öyle.O yüzden çok detaylara dalıp bazı maceralara atılmak için mutlu hayatlarınızdan vazgeçmenizi önermem.Bir zamanlar bende ilgileniyordum parapsikoloji ile ama bıraktım sonradan...Neyse bunlar sonuçta benim düşüncelerim herkese uymuyabilir.
İçimizdeki güç bizi var eden güçtür.İnançlarını kimsenin sorgulamam ama biz bir enerji kütlesiyiz aslında.Biçilen ömrün niceliği veya niteliği o gücü doğru kullanmamız ile ilgili.
Enerjimizi ne kadar doğru yönlendirirsek o kadar daha fazla güçlü hissederiz.Belirli bir noktadan sonra herkesi test etmeye ve de kendi üstün yanlarımızı ortaya çıkartırız.Bir noktadan sonra diğer insanlar daha basitmiş gibi algılamalar başlar ve de yanılgılar ortaya çıkmaya başlar.O yüzden ben en sade halimle yaşamayı seçtim.Tercih meselesi tabiki,kimseyi eleştiremem veya yönlendiremem.İyi akşamlar.

Queen_of_Metal
Elif Yurdaer

= 209 Bardak
Çevrim dışı Çevrim dışı

« Yanıtla #12 : 27 Kasım 2008, Saat 08:45 »

bizimde sınırlarından kastımız buydu zaten. senin arkadaş fazla heyecan yapmış, fazla isteklenmiş. Allah korusun...

Şimdiki zamanla gelin!

paranoya112
büşra

= 61 Bardak
Çevrim dışı Çevrim dışı

« Yanıtla #13 : 29 Kasım 2008, Saat 12:26 »

Elif bu konuyla ilgileniyorum derken tam olarak neyi kastettin anlayamadım, okuyup araştırmak anlamında mı söyledin? ya da şöyle diyeyim bu 'denemeler' diyerek kastettiğiniz 'eylemler' nedir tam olarak,nasıl yapılır?

kötü hava yoktur, yanlış giyim vardır...

Queen_of_Metal
Elif Yurdaer

= 209 Bardak
Çevrim dışı Çevrim dışı

« Yanıtla #14 : 29 Kasım 2008, Saat 14:30 »

bu çok geniş kapsamlı bir konu Büşracığım. tam olarak nasıl yapılırın çooook geniş bir açılımı var. ama bir yerden başlarsın elbet fakat en başından olmalı bu. doğru yer doğru zaman. fakat en başta tabiki herşey okunup araştırılmalı fakat doğru kaynaklardan.

bir laf vardır ''Cin olmadan Şeytan olunmaz'' diye  Smiley bu çok güzel bir tabirdir.

çünkü bazı kişiler hemen kendilerinde büyük güçlerin olduğuna inanır ve çok sonra yapılması gereken deneylere bilinçsizce koyulurlar, yani cin olmadan şeytan olmaya çalışırlar  Smiley

mesela vucut elektriğimle bazı şeyleri yapabilmekteyim, rüyalarımı kontrol edebiliyorum,meditasyon astral seyehat, ruhu bedenden ayırmak vs... hissetmek,telepati vs.. vs...uzar gider.
ama geleceği falan görmeye çalışmıyorum  Smiley ve büyüden fallardan da uzak dururum.
çünkü ben Kuran'a inanan bir kişiyim ve günahlardan da kaçarım..

dediğim gibi çok geniş kapsamlı. ama ilgin varsa yönlendirebilirim bir şekilde!

Şimdiki zamanla gelin!

paranoya112
büşra

= 61 Bardak
Çevrim dışı Çevrim dışı

« Yanıtla #15 : 29 Kasım 2008, Saat 15:13 »

mesela vucut elektriğimle bazı şeyleri yapabilmekteyim, rüyalarımı kontrol edebiliyorum,meditasyon astral seyehat, ruhu bedenden ayırmak vs... hissetmek,telepati vs.. vs...uzar gider.

sormak istediğim buydu. yok ilgi değilde sadece merak uyandırdı. 'yapıyoruz,yapanlar var' şeklinde bir sohbet dönünce ne yapıyorlar ki dedim Smiley aman yine de dikkat et kendine. korkarım ben bu tarz şeylerden:(

kötü hava yoktur, yanlış giyim vardır...

Queen_of_Metal
Elif Yurdaer

= 209 Bardak
Çevrim dışı Çevrim dışı

« Yanıtla #16 : 29 Kasım 2008, Saat 15:18 »

korkma korkma cahilce davranmıyorum ben  Smiley

Şimdiki zamanla gelin!

immo
Umut Dernekoğlu

= 81 Bardak
Çevrim dışı Çevrim dışı

Kendimi Bulduğum Heryerdeyim...

« Yanıtla #17 : 24 Aralık 2008, Saat 19:39 »

Bu konu alabildiğine geniş ve değişik açıklamalar barındıran bir mevzu...

şimdi enerji kıstasına binaeyn her insanın vucudundan salınan bir enerji vardır ancak psişik enerji dediğimiz husus beyinden kaynaklanan bir enerji yönlendirmesidir. Açıklaması şu şekilde yapılabilir insanın düşünsel varyeteleri beyin kıvrımları arasında enerji alışverişi neticesinde gerçekleşir. Zira einstein'da bu duruma tezahür beyninin yüzde yüzünü kullanacak enerji açığa çıkartabilen beyin eylemlerini gerçekleştirmek için vucuda gereksinim duymaz ve atmosferde rahatlıkla katedecek bir enerjiye sahip olarak bedenden sıyrılır diye bir açılımla yaklaşmıştır. Genel kabul görülür çünkü fiziki şartlar gayet müsaittir. İşte psişik enerji bu beyindeki enerjileri bir odak noktasına yönlendirebilecek konsantrasyon sağlanınca gerçekleşebilir bu durumda... Ayrıca daha değişik bir acıklama yapayım bir bitkiye ilgi gösterince gelişimi daha iyi olur bu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Ayrıca Mu Kıtası ile ilgili açıklamalarda 12 kromozomlu kişilerin bu şekilde enerjilerini yönlendirdiği gözlemlenmiştir biz 2 kromozonlu insanlar belki de bu yüzden fazla başarılı değilizdir bu konuda bu da bir paranoya işte  Smiley

Neyse parapsikolojik olaylara da bir açıklama getirmek mümkün. İnsanların algıları malumunuz sınırlı kızıl ötesi denilen düşük renkleri göremiyoruz, morötesi denilen yüksek frekanslıları da. Neyse fizikte demateryalize kavramı vardır maddenin madde kavramından çıkıp demateryal hale bürünmesi. Maddenin atomunu bir arada tutan bağlantı çözüldüğünde gerçekleşecektir bu. Buna müteakip bir de ışık hızına ulaştığında görünmezlik denilen tabirler vardır. Üç büyük dinin ve ondan önceki dinlerin kabul ettiği cin denilen varlıklar vardır. Varolması bu açıklamalara binaeyn mümkündür ayrıca. Neyse efendim gelgelelim mevzumuza bu varlıklar ki bunlar 12 kromozonlu demateryal olmuş mu kıtası halkı yahut marduk gezegeni ahaliside olabilir. Neyse işte bu varlıkların özelliklerini taşıyan bir şey varsa parapsikolojik olaylara yanılsamalara ve insan zihnine de pekala tesir edebilirler vs vs vs...

Kendimi Bulduğum Heryerdeyim...
"Blues kendini bulmaktır, özüne dönmektir..."

= 1 Bardak
Çevrim dışı Çevrim dışı

« Yanıtla #18 : 22 Mart 2009, Saat 23:48 »

Böyle bir bilgisayar oyunu oynamışdım second sight ruslar pisişik güçleri olan çocuklar üzerinde deneyler yapıyordu deney kontrolden çıkıyor felan süperdi.

merak edenler için oyunun kapagı =)
« Son Düzenleme: 22 Mart 2009, Saat 23:50 Gönderen: dead_man » Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır

Copyright ©

2007 - 2010 Her hakkı
İstanblues.org'a aittir.

XHTML ve CSS

Bu Sayfalar, XHTML ve CSS
standartlarına uygundur.

Tasarım