Cort GB - JB Bass Gitar
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen (Okunma Sayısı 366 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

= 1 Bardak
Çevrim dışı Çevrim dışı

« : 10 Mart 2010, Saat 04:02 »

Selamlar.

Elimde ikinci el bir Cort GB - JB model bass gitar var. Evimde maalesef bir bass amfisi yok ve Marshall MG 30dfx ile bass çalmaya çalışıyorum(rezillik!). Maddi durumlarım dolayısıyla yeni bir bass gitar alabilme şansım yok, ayrıca bir bass amfisi de alamıyorum. Elimde bulunan Epiphone SG - g400 model elektro gitarla bu bahsettiğim amfiyi satmaya da kıyamıyorum çünkü zaten bunları alana kadar iki ayımı parasız geçirdim.

Bu bass gitarı iki kez sahnede Hartke HA2500 Kafa + GH410a Kabin ile çaldım. Grubumda iki elektro gitar ve bir bass gitar var. Stüdyo ortamında da, sahnede de bass gitarın sesi sürekli ezildi. Tek gitar çalındığı zaman bu sıkıntıyı yaşamıyordum ancak çift gitar sanırım sorun oldu. Tarzımızsa alternatif rock.

Şimdi sorularım şunlar:

1 - Elimdeki gitarda iki adet J tipi pasif manyetik var. Manyetiklerin pasif olması sesin güçsüz olmasıyla alakalı mıdır?
2 - Kullandığım kafakabinde pre - amp mevcut malum, ancak bunun ayarları da bir türlü tam olarak düzgün yapılamadı. Ben de yaklaşık 3 haftadır bass gitar çaldığım için teknik bilgisizliğim çok fazla. (Ezebilirsiniz.  Grin) Bu kafakabinle ilgili bilgisi olan biri, en ideal ayarların ne olacağını bana anlatabilir mi? Pre - amp bölgesinde "A" ve "B" başlıklı iki düğme var, hangisi ne işe yarıyor?
3 - İlk soruyla alakalı olarak, eğer aktif manyetikler ses gücünü daha da arttıracaksa önerebileceğiniz ucuz yollu bass gitarlar var mı? 

Şimdiden teşekkürler...

= 0 Bardak
Çevrim dışı Çevrim dışı

« Yanıtla #1 : 16 Mart 2010, Saat 17:52 »

Öncelikle merhabalar.

1- Elinizdeki bass gitar pasif devreye sahiptir. Ve tahmin ettiğiniz üzere sesinin güçsüz olması pasif olmasıyla yakından ilgilidir.
2- Sesin güçsüz kaldığını hissediyorsanız en basitinden(ki yapıyorsunuzdur  Grin) sesi açabildiğiniz kadar açın, gain ayarı varsa biraz arttırabilirsiniz ama fazla çalımlarda amfiyi zorlayabilir yada aldığınız tonun verimini azaltabilir. Eq ayarlarını siz istediğiniz tona göre ayarlayın.
3- Moralinizi bozmak istemem ama çok yanlış yapmışsınız GB-JB almakla. Bir rock gurubuna zaten jazz bass pek hoş olmaz ve yaklaşık aynı fiyata yine Cort un Ab4 aktif modeli bulunmaktadır.

Saygılar

= 1 Bardak
Çevrim dışı Çevrim dışı

« Yanıtla #2 : 16 Mart 2010, Saat 23:37 »

Teşekkürler Gmtial.

Zaten bassın alınma hikayesi bir acaip. Tahmin ettiğiniz gibi sesi sonuna kadar açıyorum ancak tonlar çok boğuluyor.

Bahsettiğiniz modelle ilgili araştırma yapacağım, onun için de ayrıca sağolun.

Saygılar bizden...

= 2 Bardak
Çevrim dışı Çevrim dışı

« Yanıtla #3 : 02 Mayıs 2010, Saat 10:59 »

ben gbjb ile ab4 arasında kalmıştım ab4ü aldım çok memnunum sana da tavsiye ederim (: yanılmıyosam aldığım yerde gbjb 280 tlydi ab4 300

But of the tree of the knowledge of good and evil, thou shalt not eat of it: for in the day that thou eatest thereof thou shalt surely die.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır

Copyright ©

2007 - 2010 Her hakkı
İstanblues.org'a aittir.

XHTML ve CSS

Bu Sayfalar, XHTML ve CSS
standartlarına uygundur.

Tasarım