= 1 Bardak
Çevrim dışı
|
ilk ders, hata yapmaktan korkma. (Adam gussow)
ikinci ders ise her enstruman için gecerli "çalış çalış çalış" en az günde 1 saatini kesintisiz ayırmalısın derim
ayrıca müzik dili evrensel, bir süre izledikten sonra ingilizce bilmemenin önemi kalmıyor Youtube bu konuda iyi bir kaynak olacaktır.
dil ile kapayarak tek ses çıkarmak çok önemli ancak ilk etapta dudak büzerek başla derim bir kaç ay sonra dil kapamaya gecersin,
Dudak büzmek, ıslık çalabiliyormusun bilmiyorum, dudaklarını ıslık çalar gibi büz, dudayın neredeyse harmonikanın bir deliği büyüklüğüne gelene kadar onra dudağını harmonikaya daya cek ve üfle
Dil kapama, ilk deneme için Harmonikanın 1,2,3,4. deliklerini tamamından çek, 5. deliği ağzının sağ kenarıyla kapatmış olacaksın yapamazsan farketmez sen 6. deliği ağzının sağ kenarıyla kapatmış ol (eninde sonunda herhangi bir delik ağzının sağ kenarı ile kapanacak) işte sen o deliğin bir sol deliğinden tek ses elde edeceksin bunun için o deliği boş bırakıp geri kalanlarıda dilinle kapatmalısın
Sonuç 123 dil ile kapalı 4 açık 5 ağızın sağ kenarı ile kapalı çek üfle tek sesi elde et, daha sonra dilinide arada ritmik çek ve daya bu da senin 123 akorun oluyor
|
|
|
|
|
|
ars longa vita brevis
|
|
|
|
 = 0 Bardak
Çevrim dışı
|
slm herkese, kısa bi zamandır kafama koymuştum harmonica almayı, benim için ilk olacaktı. netten de ufak bi araştırmayla hohner big river yada marine band almaya niyetlendim C majöründen, dün aldım. Hohner Marine Band orda satıcının cihazla denemesinde marine band ın sesi daha bi hoşuma gitti, bi de ahşap özelliği, genel olarak bu daha çok tercih ediliyor falan dedi. Tünelden aldım, C sini istedim tabi, adamda herkes C alıyor bu aralar bakalım kalmışmı diyerekten ha bi tane kalmış şansına dedi ve verdi tabi bende o anlık coşkuyla işte artık hayalim elimde diyerekten biran önce eve gidip çalma dürtüsüyle  minörümü majörümü hiç dikkat etmedim. ve geldim bi baktım ki kutusunun altında MIN. MARINE BAND yazıyor, bi hüzün çöktü o anda. Burada bilgili arkadaşlar var ve C minörü majöründen ayıran önemli özellikler neler? sadece daha alt seslermi elde edebileceğim? saflığıma geldi, ne zamandır dünü bekliyordum sınavım vardı ve sınav biter bitmez doğru taksim yolu tutulacaktı, adama denettirdiğim big river ve marine band ın hangi tonlarını denedi onun bile farkında değilim, şimdi elimde hohner marine band C min var, ve benimkini C maj den ayıran önemli özellikler neler, bunu merak ediyorum..
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 30 Aralık 2009, Saat 11:45 Gönderen: abacio »
|
|
|
|
|
|
 = 0 Bardak
Çevrim dışı
|
herkese merhaba arkadaşlar, mızıka almayı düşündüğüm günden beri (yaklaşık 1 haftadır) bir sürü site gezdim İSTABLUES gibi yaralı olanını görmedik önceklikle çok teşekkür ederim. Gelelim asıl mevzuya; hohner blues band almayı düşünüyorum ama set'ini. Blues Harp ın tanesine 23 euro vermektense Blues Band'in setine 42 euro vermeyi tercih ederim.sonuç da bu kadar avantajlıyken neden setini almayayım ki.Bu konuda ki düşüncelerinizi de paylaşmanızı isterim. Bir diğer konu; Bende İbanezin G5 modeli elektro klasik gitarı var,ve çalıştığım mekanda pop da yapıyoruz rock da blues da ingilizce de türkçe de (iki gitar iki vokal olarak).sonuç olarak alacağım mızıka klasik gitarla uyum sağlar mı diye korkuyorum. yardımlarınızı bekliyorum. son konu ise; Site de bir yorumda Blues Bandlerin geliştikce yetersiz geldiğini söylenmiş bu ne kadar doğrudur.Silver star alsan o da aynı sorunu yapmaz mı yada başka bir model...
dostum ben de satın almak ıstıyorm o seti. nasıl becerdin? biraz yardım edersen makbule geçer
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 0 Bardak
Çevrim dışı
|
Merhaba,
Bir tane Blues Band (C) mızıkam var başlangıç için almıştım ve biraz ilerlettim youtube'da ki videolar sayesinde. Şimdi ikinci bir tane almak istiyorum ama bu aldığımda bari daha çok sevdiğim tarzlara eşlik edeyim istiyorum. Mesela Buddy Guy, BB King, Muddy Waters tarzı tonlarını daha çok seviyorum. Bir genelleme yapmamız mümkün mü işte ne bileyim Buddy Guy şarkılarına eşlik için şu anahtar BB King için şu anahtar tarzında? Bu doğrultuda hangi anahtarı önerirsiniz?
Teşekkürler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 1 Bardak
Çevrim dışı
|
BB king "Bb" tonunda al, nede olsa BB lol
|
|
|
|
|
|
ars longa vita brevis
|
|
|
|
 = 0 Bardak
Çevrim dışı
Blues terkedildiğin kadın için yazılan şarkıdır.
|
arkadaşım anahtarlar senin farklı ton ve notalara erişebilmen için varlar. ama öyle büyük ton değişimleri genelde mızıka tarzlarında olur. benim sana önerebileceğim en iyi mızıka tabiki marine band'dir  eğer ayrı ayrı anahtarlarda alıcaksan madem C maj. var onun yanına A ve G Marina Band çok iyi gider diye düşünüyorum ki eline aldığında bırakamıyacaksın zaten marine band'i 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 1 Bardak
Çevrim dışı
|
Mızıkamın(blues harp) 5.deliğinden çekerken fa cıkması gereken ses do diyez cıkıodu ve sonra içini açmaya karar werdim neyse acıpp kapattım 6 .delikten verirkende ses cıkmaz oldu nese tünel de akardeon ustası hohner emeklisi cumhur usta warmış ona götürdüm 5. delikteki tel esnemiş onu kırdık yenisini taktık usta taktı tabi nese 6.delik teli oynamıs azcık onu da jiletle fln düzeltti sora o notları söyliyen aletlerle fln kontrol etti işte 5 de de aynı 6 . delik gibi yerine getirmeyi calıstı teli ama gelmeyince yenisini taktı nese 35 lira dedi ama sen örencisin die 20 e yaptı artık mızıka kullanılıo ama 5 .sesten eski rahatlıkta bi ses gelmio fa sesi war nota tamam ama delikten ses bi güçsüz zor nefesle fln gelio bakalım belki ilerde düzelir üşenmezde calarsam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 0 Bardak
Çevrim dışı
|
merhabalar baslık altında yer alan bi çok yazıyı okudum bu canım ensturman hakkında baya aydınlandım saolun  uzun zamandır mızıka edınmek istiyordum hohner marka almayı düşünüyorum fakat lee oskar'ın delikleri daha geniş oluyormus sanırım... ilk olarak c anahtar almayı planlıyordum bir set buldum fakat kararsızım ucuz oldugu için ne önerirsiniz acaba ? işte link http://urun.gittigidiyor.com/HOHNER-BLUES-BAND-MIZIKA-SETI-CANTA-KARGO_W0QQidZZ23963950 şimdiden teşekkürler 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 0 Bardak
Çevrim dışı
|
sanırım baslıgı okumakta biraz sabırsız davranmışım  okudukça bir çok soruma cevap bulmaya başladım... dikkatimi çeken başka bir nokta ise mızıkaya meraklı fazla bayan yok sanırım 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 1 Bardak
Çevrim dışı
|
Haydi kızlar mızıkaya 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 0 Bardak
Çevrim dışı
|
bu forumdaki bilgiler bi insana mızıkayla ilgili çok şey öğretiyo gerçekten.. özür dilerim dikkat ettiğimi düşünüyorum forumu inceledim fakat soruma yanıt bulamadım benim derdim biraz farklı  ben mızıkaya yeni başlayacak olan biriyim fakat kulağım çok iyidir, daha önce bikaç kez elime almıştım mızıkayı, 10 dk içerisinde bir parça çıkarmıştım bu yüzden benim sorum şu: mızıkaya yeni başlayanlar için diatonik 10 delikli mızıkaları öneriyorlar öğrenmesi kromatiklere nazaran daha kolay diye, bu durumda diatonik bir mızıka almam gerekir. Fakat bildiğim kadarıyla kromatik mızıkalar klasik müziklerde, diatonikler ise daha çok blues ve rock gibi müziklerde kullanılıyo ben ise kesnlikle klasik müzik çalmak istiyorum. kromatik alırsam sizce hiç bilmeyen ama kulağı iyi olan biri olarak öğrenebilirmiyim kendim uğraşarak internet yardımıyla? yoksa klasik müzik çalmak istesem bile diatonikle öğrenip daha sonra kromatiğe mi geçmeliyim? şimdiden teşekkür ederim garip bi durum benimkisi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 180 Bardak
Çevrim dışı
The blues are the roots
|
Yeteri kadar istersen, uğraşırsan çok büyük ihtimalle halledersin. Klasik müzik çalacağım diyorsan, kesinlikle kromatikden başla. Başka bir enstruman çalıyor musun bilmiyorum ama sonuçta, mızıka da nefesli bir enstruman. Hangi sesi nasıl çıkaracağını bildikten, iyice öğrendikten; çalacağın müziği bildikten ya da notadan okuyabildikten sonra sadece daha çok çalışma ve uğraşmaya bakıyor bence. Bu benim şahsi fikrim.  Kromatik mızıka için şu site çok detaylı bilgi içeriyor: http://www.angelfire.com/music/HarpOn/Youtube'de de onlarca video var. Diatonik, istediğin birşey değilse, maddi açıdan da durum elveriyorsa ( sonuçta ilerde çalmayı istemekten vazgeçme ya da çalamama olasılılğı her zaman var) ki kromatikler daha tuzlu diationiklerden, direk kromatikle başla bence. Toots Theliemans ismini biliyorsundur zaten ama bilmiyorsan, kendisi kromatik mızıkayı bence en başarılı kullanan isimlerden biri. Sevgiler Onursal
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 0 Bardak
Çevrim dışı
|
çok teşekkür ederim gerçekten fakat dediğim gibi klasik müzik istememe rağmen nota falan bilgim sıfır yani sadece kulak yardımıyla kendim çalcam bu yüzden kromatiğe pek sıcak bakamıyorum gibi ayrıca internettede kromatik mızıkayla ilgili türkçe pek bi siteye rastlamadım diatonik hakkında daha çok bilgi var ne yapsam bilemedim..ama mesela daha önce diatonik mızıka elime aldığımda bi parça çıkardığmda ses sıkıntısı çekmiştim yani istediğim ses yoktu, kromatik mızıkayla bu sorunumun olmayacağı kanaatindeyim..peki kromatik mızıka alacak olursam pek tuzlu olmayanından hangisini öneririsiniz?? swan ın kromatikleri iş görürmü? tekrar teşekkür ederim 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 0 Bardak
Çevrim dışı
|
mesela swan 1040 kromatik.. başlangıç için uygun olurmu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 180 Bardak
Çevrim dışı
The blues are the roots
|
İş görmek konusu biraz göreceli. Müzik enstrumanlarında "ne kadar ekmek o kadar köfte" durumu genelde geçerli. Orta kalite standart diatonik mızıkalar 50 TL civarı. Bundan daha karışık ve daha büyük kromatiklerin de daha pahalı olması beklenir. Swan'ların fiyatını bilmiyorum ancak, çok kaliteli olduğunu düşünmüyorum. Başlangıç için yeterli çok göreceli bir kavram. Çok çalmak istersiniz, enstrumanınız farketmez ok ileri seviyelere gelebilirsiniz ucuz enstrumanla ama iyi enstruman da güzel ses çıkarırsa daha da çok çaldırır kendini. O yüzden, bütçeniz ne ise sonuna kadar zorlayıp, araştırıp enstrumana yatıracağınız paradan maksimum verimi almaya çalışmak en mantıklısı. Aynı şey gitar için de geçerli, davul için de, diğer enstrumanlar için de bence. Çok yardımcı olamadım biliyorum ama başlangıç için uygunluk tamamen size ve bütçenize kalmış. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 0 Bardak
Çevrim dışı
|
yok hayır estafrullah bu koneda tek yardımı sizden aldım saolasın.. bu arada kafam esti gittim kromatikle başlarım dedim swan marka 1040 model kromatik aldım hoşumada gitti kötü değil yani yanında bide 8 liraya diatonik swan aldım çok ucuzdu bi deniyim dedim fakat ince sesleri çıkarmakta zorlanıyor insan ucuz olduğu için olsa gerek  belki bi silverstar alırım neyse asıl soruma dönersem, aldığım swan 1040 kromatik gayet hoşuma gitii bikaç parça da çaldım fakat dikkatimi çekti 4. ve 5. delikten üflediğimde aynı ses çıkıyor. incelmesi gerekmiyomu? nota dizilişine baktım 4. ve 5. deliklerde do sesi çıkarmış, tamam anladım fakat aynı tabloda 8. ve 9. deliklerdede do çıkar diyo 8. ve 9. delik farklı..yani tüm mızıkada sistematik olarak kalından inceye gidiyo, 4 ve 5. delikler üflendiğinde tıpa tıp aynı ses.. mızıkalarla daha fazla haşır neşir olduğunuz için sorayım dedim anlam veremedim:( mızıkalar fabrikasyon olduğu için böyle bi hata olacağını sanmıyorum ama...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 0 Bardak
Çevrim dışı
|
Merhaba ben de armonicaya yeni başlayacak olanlardanım.Stevie Wonder'ın kullandığı armonicanın ne olduğunu merak ediyorum ondan alacağım sanırım.Hohner mi? diatonic mi kromatik mi? pompalı dediğinizden mi? yardımcı olursanız sevinirim...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 180 Bardak
Çevrim dışı
The blues are the roots
|
Bu kadar da hazırcı olmayın lütfen. www.google.com diye bir site var. "Stevie Wonder Harmonika" yazınca düzeltiyor "Stevie Wonder Harmonica" diye. Bir de google translate diye bir site var. "translate.google.com". İstediğiniz metni ingilizceden Türkçe'ye çevirebiliyor, ki ona bile gerek yok. Arama yapınca açılan 3. sitede yazıyor aradığınız cevap. Lütfen, bilgiye ulaşmak için birazcık çaba sarfedin. Sevgiler Onursal
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 180 Bardak
Çevrim dışı
The blues are the roots
|
Echo, biraz daha özel bir mızıka. iki set reedi var ve iki set arasında bir oktav fark var. Yeni başlıyorsanız tavsiye etmem.
Marine Band, standart ve iyi bir mızıka tavsiye ederim. İnternetten kendim sitelerden öğrenirim temel şeyleri ingilizcem ve azmim yeterli diyorsanız eğitim cdsine metoda çok gerek yok ama, setteki Big River Harp da kötü bir mızıka değil. İlla ki metod olsun diyorsanız, eğitim mateyalli seti de alabilirsiniz. Tamamen size kalmış.
Onursal
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|