Blues Armonika
Sayfa: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16   Aşağı git
Yazdır
Gönderen (Okunma Sayısı 61124 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

3rm@N
Erman Tepe

= 2 Bardak
Çevrim dışı Çevrim dışı

İü Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi

« Yanıtla #200 : 21 Haziran 2009, Saat 23:21 »

Swan marka 20 delikli ele avuca sğımayan tremolo mızıkamdan sonra adam gibi aldığım Hohner Marine Band mızıkamla bende aranıza katıldım  Smiley Nefesime çekerken bend yapabiliyorum ama üflerken bir türlü beceremedim...
« Son Düzenleme: 21 Haziran 2009, Saat 23:23 Gönderen: 3rm@N » Logged

Her ölümlü bir gün blues'u tadacak...

= 0 Bardak
Çevrim dışı Çevrim dışı

« Yanıtla #201 : 24 Haziran 2009, Saat 01:51 »

Ben üç aydır hohner blues harp (c) çalmaya çalışıyorum. Baya da yol katettim hani...  Aslında isteğim verdiğim linkteki tonlarda ses alabilmek ama ekipman konusunda bilgim yok. Bu tonları elde edebilmek için en hesaplı ekipman önerisi yapar mısınız?
Ben sadece evde kullanacağım ve şu an başlangıç için kalitesinden çok fiyatı önemli benim için, evet.

http://www.youtube.com/watch?v=v--DR-IPLo8

fAsl-ı BluEs
... 3 ı_ı | € |\| + ...

= 0 Bardak
Çevrim dışı Çevrim dışı

« Yanıtla #202 : 25 Haziran 2009, Saat 13:55 »

Merhaba, Hohner Blues Harp mızıkam var ;Fakat 3. deliğinden draw sesi alamıyorum üflerkende fazla üflemeye gelmiyor diğerleri gibi o derinliği vermiyor hemen kasılıyor ses cıkarmıyor cekerkende zaten hiç sayılılır ilk aldığımda yoktu böle bir şey yada farketmedim ama yoktu muhtemelen...Büyük ihtimal bend yapmaya çalışırken orada sorun oluştu fazla çektiğimden felanda olabilir...İçini açtım reedleri kontrol ettim bi şeymi kaçtı gibisinden kağıtlada biraz kontrol ettim bi kaç kere denedim yok en sonunda kapattım olmadı diğerleri hatta daha iyi ses vermeye başladı yada bana öle geldi ...Yardımcı olurmusunuz acaba neden 3. delikten draw yapamıyorum cok cok azda olsa kasılarak üfleniyor ama sonucra o seste hiç tat yok.. daha öncede sanırsam bir arkadaş 2. delikte buna benzer bir olay yaşamış ona yavsiye edilenleri deneyecem fakat öle bir şey olduğunu sanmıyorum ...Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler

''Blues teknikle değil;Ruh ile çalınır...''

= 0 Bardak
Çevrim dışı Çevrim dışı

« Yanıtla #203 : 26 Haziran 2009, Saat 19:32 »

LEE OSKAR  aldim di ya e baydan en ucuz kargoyla (usps first klass) ümidi kesmistim ama geldi
8 günde
cok mutlu oldum cok güzel harp

Onursal
Onursal Önen
Yönetici

= 180 Bardak
Çevrim dışı Çevrim dışı

The blues are the roots

« Yanıtla #204 : 27 Haziran 2009, Saat 13:26 »

Merhaba, Hohner Blues Harp mızıkam var ;Fakat 3. deliğinden draw sesi alamıyorum üflerkende fazla üflemeye gelmiyor diğerleri gibi o derinliği vermiyor hemen kasılıyor ses cıkarmıyor cekerkende zaten hiç sayılılır ilk aldığımda yoktu böle bir şey yada farketmedim ama yoktu muhtemelen...Büyük ihtimal bend yapmaya çalışırken orada sorun oluştu fazla çektiğimden felanda olabilir...İçini açtım reedleri kontrol ettim bi şeymi kaçtı gibisinden kağıtlada biraz kontrol ettim bi kaç kere denedim yok en sonunda kapattım olmadı diğerleri hatta daha iyi ses vermeye başladı yada bana öle geldi ...Yardımcı olurmusunuz acaba neden 3. delikten draw yapamıyorum cok cok azda olsa kasılarak üfleniyor ama sonucra o seste hiç tat yok.. daha öncede sanırsam bir arkadaş 2. delikte buna benzer bir olay yaşamış ona yavsiye edilenleri deneyecem fakat öle bir şey olduğunu sanmıyorum ...Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler

Bu şekilde tahmin etmek çok zor ama reed çatlamış da olabilir ya da reedplate ile mesafesi daralmış olabilir o nu biraz büyültmen gerekebilir. Youtube'de reed gapping diye aratırsan nasıl yapılcağı hakkında bilgiye ulaşırsın.

Sevgiler

Onursal

The blues are the roots; everything else is the fruits.
http://www.myspace.com/kingusbluesband Kingus Blues Band

fAsl-ı BluEs
... 3 ı_ı | € |\| + ...

= 0 Bardak
Çevrim dışı Çevrim dışı

« Yanıtla #205 : 28 Haziran 2009, Saat 22:47 »

Reedleri kontrol etmiştim buraya yazmadan önce hatta sizin dediğiniz gibi arasındaki mesafeler daralmıştır belki diyede düşündüm,biraz kagıt vb. gereçlerle genişlettim fazla değil az normal ayarlarda yani.. halen fazla üfleyince ses patlıyor(tabiri caizde Smiley) çekincede çatlıyor... Smiley hepsinde değil genelde 2'de 3'de 4'de(delikte) oluyor..Bilmiyorum neden bu olay beni mızkadan soguttu denebilir..hatta bunun ikinci el piyasası varmı bilmem ama satmayı düşünüp daha böle bozuldugu zaman üzülmeyeceğim maddi olarakta düşünmeyecem (örneğin silverstar) mızıkalar almayı düşünüyorum... Böle sorunları yapmayacağını veya benim bu sorunları kolaylıkla halledebileceğimi bilsem sorun değilde bunun yüzünden biraz fikirlerim değişmedi değil...

TEŞEKKÜRLER ''Onursal''

Sevgiler&Saygılar

... 3 ı_ı | € |\| + ...

''Blues teknikle değil;Ruh ile çalınır...''

= 0 Bardak
Çevrim dışı Çevrim dışı

« Yanıtla #206 : 11 Temmuz 2009, Saat 18:06 »

bend nasıl yapılır? bir turlu beceremiyorum :s

= 0 Bardak
Çevrim dışı Çevrim dışı

« Yanıtla #207 : 12 Temmuz 2009, Saat 01:00 »

iiiii die cekiyosun ya oooo die cek die en basit bu yöntem 4. delikte  (çekmek) basla bu iii ooo herkeste olmaz agız şekline bağlı oldugu icin bend de genel anlamda agız ici boşlugu arttırıp mızıkadan hava çekmek olarak değil  mızıka aracılıgıyla nefen alıyomussun gibi böyle agızının iicine deilgde gırtlagına dogru cek havayyı . Dilini geri cekerek çeneni aşagı düşür böylece agız ici boslugu arttrırabilrsin . ben olabilir.

Bende 3. delik draw bend yapamıyorum ustaların yardımlarını bekliyorum

= 0 Bardak
Çevrim dışı Çevrim dışı

« Yanıtla #208 : 12 Temmuz 2009, Saat 23:27 »

Selamlar ben 2 ve 3 delikler draw bendlerde cok zorlanıyorum hatta 3 draw da yapamıyorum gibi bişey.

2 drawda ilk önce yarım ses sonra tam ses olarak yaparsam bendi güzel fa cıkıyo da direk fa cıkarmak isteyince boguluyo gibi "zooorrrtttt" tabir ettigimiz ses cıkıyo

3 de ise daha kötü 3 asamalı bend denedigimizde zuuuuu zooorrrtt zuuurrrtt die   Grin cirkin cirkin seyler sanki reed kırılcak biraz daha ceksem Sad

tavsiyelerini bekliyorum

= 0 Bardak
Çevrim dışı Çevrim dışı

« Yanıtla #209 : 20 Temmuz 2009, Saat 09:53 »

arkadaşlar elimde G(sol majör) Special 20 var başlamak için uygun mu yoksa illa da Special 20 C mi alayım?? acil cevap verebilirmisiniz mümkünse Embarrassed Embarrassed ??
« Son Düzenleme: 20 Temmuz 2009, Saat 09:59 Gönderen: cumhursalci » Logged

= 0 Bardak
Çevrim dışı Çevrim dışı

« Yanıtla #210 : 20 Temmuz 2009, Saat 10:32 »

yaa birde gönderilen armonika'nın majör minör olduğunu nasıl anlayabiliriz ??

= 0 Bardak
Çevrim dışı Çevrim dışı

« Yanıtla #211 : 20 Temmuz 2009, Saat 19:08 »

c ile başlamak daha uygun diyolar aslında bence belli bir sebebi yok ama eger belili müddet teknigi kapmak için notadan deil tablardan fln yararlıncaksan  genelde tüm kaynaklar c mızıkaya göre

Onursal
Onursal Önen
Yönetici

= 180 Bardak
Çevrim dışı Çevrim dışı

The blues are the roots

« Yanıtla #212 : 23 Temmuz 2009, Saat 10:41 »

Selamlar ben 2 ve 3 delikler draw bendlerde cok zorlanıyorum hatta 3 draw da yapamıyorum gibi bişey.

2 drawda ilk önce yarım ses sonra tam ses olarak yaparsam bendi güzel fa cıkıyo da direk fa cıkarmak isteyince boguluyo gibi "zooorrrtttt" tabir ettigimiz ses cıkıyo

3 de ise daha kötü 3 asamalı bend denedigimizde zuuuuu zooorrrtt zuuurrrtt die   Grin cirkin cirkin seyler sanki reed kırılcak biraz daha ceksem Sad

tavsiyelerini bekliyorum

İlk sorun için çalışmak diyorum. Zamanla çalışmayla düzelecek bir şey. Tam ses bend in ağız ve gırtlaktaki şeklini kasların ezberleyememeiş henüz.

3. bend de aynı şekilde.

Bu gibi sorunlarda, elinizde başka mızıka varsa, diğer tonlarda mızıkalarda deneyip yaklaşık olarak nasıl ses çıkarıldığını öğrenip, sesin çıkmadığı mızıkalarda denenirse sorun çözülebiliyor. Zira her mızıka farklı aslında temelde aynı gözükse de.

Sevgiler

Onursal

Onursal
Onursal Önen
Yönetici

= 180 Bardak
Çevrim dışı Çevrim dışı

The blues are the roots

« Yanıtla #213 : 23 Temmuz 2009, Saat 10:42 »

yaa birde gönderilen armonika'nın majör minör olduğunu nasıl anlayabiliriz ??

Yanında özellikle minör yazmıyorsa ya da ton harfinin yanında (m) harfi yoksa majördür.

Onursal
Onursal Önen
Yönetici

= 180 Bardak
Çevrim dışı Çevrim dışı

The blues are the roots

« Yanıtla #214 : 23 Temmuz 2009, Saat 10:44 »

arkadaşlar elimde G(sol majör) Special 20 var başlamak için uygun mu yoksa illa da Special 20 C mi alayım?? acil cevap verebilirmisiniz mümkünse Embarrassed Embarrassed ??

Do major mızıka orta halli bir mızıkadır. Ne E ya da F gibi tiz ne de A ya da G gibi kalındır. Kalıon ve tiz sesler zor çıkar. Bu yüzden ve de müzik teorisi a çısından en basit arızasız dizi olduğunda C majör mızıkayla başlmak tavsiye edilir.

Bunun dışında ton falan işi biraz hikaye. Bu müziği ortaya çıkaran insanlar ellerinde ne varsa onla öğrenmiş mızıka çalmayı. Uğraştaktın sonra az biraz farklı olsa da benzer hepsi başlangıçta.

Sevgiler

Onursa

= 0 Bardak
Çevrim dışı Çevrim dışı

« Yanıtla #215 : 23 Temmuz 2009, Saat 12:47 »

teşekkür ederim onursal zaten maille de seninle görüşmüştük yardımların için tekrar teşekkür ederim  Smiley

imjustone
Tayfun İlbakan

= 2 Bardak
Çevrim dışı Çevrim dışı

« Yanıtla #216 : 23 Temmuz 2009, Saat 23:04 »

Yeni başlayacağım ben mızıkaya ama öyle başlangıç mızıkası gibi olsun istemedim ve gözümü hohner blues harp'a diktim ancak bir türlü bulamadım.İzmir'deki müzik marketlerde zaten yok.İnternet üzerindeki diğer müzik marketlere baktım ama onların da stoklarında bulunmuyor.En erken gelecek olan ağustos'un sonu diye tarih verdi.Eğer gören duyan bilen olursa ve haber ederlerse çok sevinirim.Eğitim için dökümanlar,video'lar bile indirdim.Mızıkayı alması kaldı bitek (:

PS: Mızıkayı alınca sizi epey bi rahatsız edicem(:

= 0 Bardak
Çevrim dışı Çevrim dışı

« Yanıtla #217 : 23 Temmuz 2009, Saat 23:23 »

imjustone arkadaşım bende izmirde okuyorum alsancaktaki do-re müzikte var diye biliyorum ben blues harp.Bu arada yukarıda dendiği gibi C mızıka ile başlanması daha uygundur diyor.Bende G var C mızıka videosu var sürekli internette sesler farklı oluyor biraz acaip oluyor benden tavsiyesi C ile başla.

imjustone
Tayfun İlbakan

= 2 Bardak
Çevrim dışı Çevrim dışı

« Yanıtla #218 : 24 Temmuz 2009, Saat 00:03 »

Evet DoMajor alacağım zaten.Diğer tonlarından buldum bikaç online alışveriş yapılan mağazadan ama DoMajor'le başlamak en mantıklısı olduğundan başka bi ton almadım,iyi bi başlangıç yapmak istiyorum çünkü.
Biraz geç saatte gitmiştim ben zaten,bikaçı kapanmıştı,demek ki onu atlamışım.Baktıklarımın hepsinde kıytırıktan mızıkalar olunca ümidi de kesmiştim açıkçası.Ama şimdi bi mail atıyorum,yarın da bi ararım,eğer varsa ilk işim gidip almak olucak.Çok teşekkür ederim ilgilendiğin için de(:

= 0 Bardak
Çevrim dışı Çevrim dışı

« Yanıtla #219 : 24 Temmuz 2009, Saat 00:12 »

ne demek arkadaşım  Smiley istersen izmire geldiğimde görüşelim belki bir fikir alışverişinde bulunabiliriz??
Sayfa: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16   Yukarı git
Yazdır

Copyright ©

2007 - 2010 Her hakkı
İstanblues.org'a aittir.

XHTML ve CSS

Bu Sayfalar, XHTML ve CSS
standartlarına uygundur.

Tasarım