= 2 Bardak
Çevrim dışı
İü Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi
|
Swan marka 20 delikli ele avuca sğımayan tremolo mızıkamdan sonra adam gibi aldığım Hohner Marine Band mızıkamla bende aranıza katıldım  Nefesime çekerken bend yapabiliyorum ama üflerken bir türlü beceremedim...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 21 Haziran 2009, Saat 23:23 Gönderen: 3rm@N »
|
|
Her ölümlü bir gün blues'u tadacak...
|
|
|
|
 = 0 Bardak
Çevrim dışı
|
Ben üç aydır hohner blues harp (c) çalmaya çalışıyorum. Baya da yol katettim hani... Aslında isteğim verdiğim linkteki tonlarda ses alabilmek ama ekipman konusunda bilgim yok. Bu tonları elde edebilmek için en hesaplı ekipman önerisi yapar mısınız? Ben sadece evde kullanacağım ve şu an başlangıç için kalitesinden çok fiyatı önemli benim için, evet. http://www.youtube.com/watch?v=v--DR-IPLo8
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 0 Bardak
Çevrim dışı
|
Merhaba, Hohner Blues Harp mızıkam var ;Fakat 3. deliğinden draw sesi alamıyorum üflerkende fazla üflemeye gelmiyor diğerleri gibi o derinliği vermiyor hemen kasılıyor ses cıkarmıyor cekerkende zaten hiç sayılılır ilk aldığımda yoktu böle bir şey yada farketmedim ama yoktu muhtemelen...Büyük ihtimal bend yapmaya çalışırken orada sorun oluştu fazla çektiğimden felanda olabilir...İçini açtım reedleri kontrol ettim bi şeymi kaçtı gibisinden kağıtlada biraz kontrol ettim bi kaç kere denedim yok en sonunda kapattım olmadı diğerleri hatta daha iyi ses vermeye başladı yada bana öle geldi ...Yardımcı olurmusunuz acaba neden 3. delikten draw yapamıyorum cok cok azda olsa kasılarak üfleniyor ama sonucra o seste hiç tat yok.. daha öncede sanırsam bir arkadaş 2. delikte buna benzer bir olay yaşamış ona yavsiye edilenleri deneyecem fakat öle bir şey olduğunu sanmıyorum ...Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler
|
|
|
|
|
|
''Blues teknikle değil;Ruh ile çalınır...''
|
|
|
|
 = 0 Bardak
Çevrim dışı
|
LEE OSKAR aldim di ya e baydan en ucuz kargoyla (usps first klass) ümidi kesmistim ama geldi 8 günde cok mutlu oldum cok güzel harp
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 180 Bardak
Çevrim dışı
The blues are the roots
|
Merhaba, Hohner Blues Harp mızıkam var ;Fakat 3. deliğinden draw sesi alamıyorum üflerkende fazla üflemeye gelmiyor diğerleri gibi o derinliği vermiyor hemen kasılıyor ses cıkarmıyor cekerkende zaten hiç sayılılır ilk aldığımda yoktu böle bir şey yada farketmedim ama yoktu muhtemelen...Büyük ihtimal bend yapmaya çalışırken orada sorun oluştu fazla çektiğimden felanda olabilir...İçini açtım reedleri kontrol ettim bi şeymi kaçtı gibisinden kağıtlada biraz kontrol ettim bi kaç kere denedim yok en sonunda kapattım olmadı diğerleri hatta daha iyi ses vermeye başladı yada bana öle geldi ...Yardımcı olurmusunuz acaba neden 3. delikten draw yapamıyorum cok cok azda olsa kasılarak üfleniyor ama sonucra o seste hiç tat yok.. daha öncede sanırsam bir arkadaş 2. delikte buna benzer bir olay yaşamış ona yavsiye edilenleri deneyecem fakat öle bir şey olduğunu sanmıyorum ...Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler
Bu şekilde tahmin etmek çok zor ama reed çatlamış da olabilir ya da reedplate ile mesafesi daralmış olabilir o nu biraz büyültmen gerekebilir. Youtube'de reed gapping diye aratırsan nasıl yapılcağı hakkında bilgiye ulaşırsın. Sevgiler Onursal
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 0 Bardak
Çevrim dışı
|
Reedleri kontrol etmiştim buraya yazmadan önce hatta sizin dediğiniz gibi arasındaki mesafeler daralmıştır belki diyede düşündüm,biraz kagıt vb. gereçlerle genişlettim fazla değil az normal ayarlarda yani.. halen fazla üfleyince ses patlıyor(tabiri caizde  ) çekincede çatlıyor...  hepsinde değil genelde 2'de 3'de 4'de(delikte) oluyor..Bilmiyorum neden bu olay beni mızkadan soguttu denebilir..hatta bunun ikinci el piyasası varmı bilmem ama satmayı düşünüp daha böle bozuldugu zaman üzülmeyeceğim maddi olarakta düşünmeyecem (örneğin silverstar) mızıkalar almayı düşünüyorum... Böle sorunları yapmayacağını veya benim bu sorunları kolaylıkla halledebileceğimi bilsem sorun değilde bunun yüzünden biraz fikirlerim değişmedi değil... TEŞEKKÜRLER ''Onursal'' Sevgiler&Saygılar ... 3 ı_ı | € |\| + ...
|
|
|
|
|
|
''Blues teknikle değil;Ruh ile çalınır...''
|
|
|
|
 = 0 Bardak
Çevrim dışı
|
bend nasıl yapılır? bir turlu beceremiyorum :s
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 0 Bardak
Çevrim dışı
|
iiiii die cekiyosun ya oooo die cek die en basit bu yöntem 4. delikte (çekmek) basla bu iii ooo herkeste olmaz agız şekline bağlı oldugu icin bend de genel anlamda agız ici boşlugu arttırıp mızıkadan hava çekmek olarak değil mızıka aracılıgıyla nefen alıyomussun gibi böyle agızının iicine deilgde gırtlagına dogru cek havayyı . Dilini geri cekerek çeneni aşagı düşür böylece agız ici boslugu arttrırabilrsin . ben olabilir.
Bende 3. delik draw bend yapamıyorum ustaların yardımlarını bekliyorum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 0 Bardak
Çevrim dışı
|
Selamlar ben 2 ve 3 delikler draw bendlerde cok zorlanıyorum hatta 3 draw da yapamıyorum gibi bişey.
2 drawda ilk önce yarım ses sonra tam ses olarak yaparsam bendi güzel fa cıkıyo da direk fa cıkarmak isteyince boguluyo gibi "zooorrrtttt" tabir ettigimiz ses cıkıyo
3 de ise daha kötü 3 asamalı bend denedigimizde zuuuuu zooorrrtt zuuurrrtt die Grin cirkin cirkin seyler sanki reed kırılcak biraz daha ceksem Sad
tavsiyelerini bekliyorum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 0 Bardak
Çevrim dışı
|
arkadaşlar elimde G(sol majör) Special 20 var başlamak için uygun mu yoksa illa da Special 20 C mi alayım?? acil cevap verebilirmisiniz mümkünse  ??
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 20 Temmuz 2009, Saat 09:59 Gönderen: cumhursalci »
|
|
|
|
|
|
 = 0 Bardak
Çevrim dışı
|
yaa birde gönderilen armonika'nın majör minör olduğunu nasıl anlayabiliriz ??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 0 Bardak
Çevrim dışı
|
c ile başlamak daha uygun diyolar aslında bence belli bir sebebi yok ama eger belili müddet teknigi kapmak için notadan deil tablardan fln yararlıncaksan genelde tüm kaynaklar c mızıkaya göre
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 180 Bardak
Çevrim dışı
The blues are the roots
|
Selamlar ben 2 ve 3 delikler draw bendlerde cok zorlanıyorum hatta 3 draw da yapamıyorum gibi bişey.
2 drawda ilk önce yarım ses sonra tam ses olarak yaparsam bendi güzel fa cıkıyo da direk fa cıkarmak isteyince boguluyo gibi "zooorrrtttt" tabir ettigimiz ses cıkıyo
3 de ise daha kötü 3 asamalı bend denedigimizde zuuuuu zooorrrtt zuuurrrtt die Grin cirkin cirkin seyler sanki reed kırılcak biraz daha ceksem Sad
tavsiyelerini bekliyorum
İlk sorun için çalışmak diyorum. Zamanla çalışmayla düzelecek bir şey. Tam ses bend in ağız ve gırtlaktaki şeklini kasların ezberleyememeiş henüz. 3. bend de aynı şekilde. Bu gibi sorunlarda, elinizde başka mızıka varsa, diğer tonlarda mızıkalarda deneyip yaklaşık olarak nasıl ses çıkarıldığını öğrenip, sesin çıkmadığı mızıkalarda denenirse sorun çözülebiliyor. Zira her mızıka farklı aslında temelde aynı gözükse de. Sevgiler Onursal
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 180 Bardak
Çevrim dışı
The blues are the roots
|
yaa birde gönderilen armonika'nın majör minör olduğunu nasıl anlayabiliriz ??
Yanında özellikle minör yazmıyorsa ya da ton harfinin yanında (m) harfi yoksa majördür.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 180 Bardak
Çevrim dışı
The blues are the roots
|
arkadaşlar elimde G(sol majör) Special 20 var başlamak için uygun mu yoksa illa da Special 20 C mi alayım?? acil cevap verebilirmisiniz mümkünse  ?? Do major mızıka orta halli bir mızıkadır. Ne E ya da F gibi tiz ne de A ya da G gibi kalındır. Kalıon ve tiz sesler zor çıkar. Bu yüzden ve de müzik teorisi a çısından en basit arızasız dizi olduğunda C majör mızıkayla başlmak tavsiye edilir. Bunun dışında ton falan işi biraz hikaye. Bu müziği ortaya çıkaran insanlar ellerinde ne varsa onla öğrenmiş mızıka çalmayı. Uğraştaktın sonra az biraz farklı olsa da benzer hepsi başlangıçta. Sevgiler Onursa
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 0 Bardak
Çevrim dışı
|
teşekkür ederim onursal zaten maille de seninle görüşmüştük yardımların için tekrar teşekkür ederim 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 2 Bardak
Çevrim dışı
|
Yeni başlayacağım ben mızıkaya ama öyle başlangıç mızıkası gibi olsun istemedim ve gözümü hohner blues harp'a diktim ancak bir türlü bulamadım.İzmir'deki müzik marketlerde zaten yok.İnternet üzerindeki diğer müzik marketlere baktım ama onların da stoklarında bulunmuyor.En erken gelecek olan ağustos'un sonu diye tarih verdi.Eğer gören duyan bilen olursa ve haber ederlerse çok sevinirim.Eğitim için dökümanlar,video'lar bile indirdim.Mızıkayı alması kaldı bitek (:
PS: Mızıkayı alınca sizi epey bi rahatsız edicem(:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 0 Bardak
Çevrim dışı
|
imjustone arkadaşım bende izmirde okuyorum alsancaktaki do-re müzikte var diye biliyorum ben blues harp.Bu arada yukarıda dendiği gibi C mızıka ile başlanması daha uygundur diyor.Bende G var C mızıka videosu var sürekli internette sesler farklı oluyor biraz acaip oluyor benden tavsiyesi C ile başla.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 2 Bardak
Çevrim dışı
|
Evet DoMajor alacağım zaten.Diğer tonlarından buldum bikaç online alışveriş yapılan mağazadan ama DoMajor'le başlamak en mantıklısı olduğundan başka bi ton almadım,iyi bi başlangıç yapmak istiyorum çünkü. Biraz geç saatte gitmiştim ben zaten,bikaçı kapanmıştı,demek ki onu atlamışım.Baktıklarımın hepsinde kıytırıktan mızıkalar olunca ümidi de kesmiştim açıkçası.Ama şimdi bi mail atıyorum,yarın da bi ararım,eğer varsa ilk işim gidip almak olucak.Çok teşekkür ederim ilgilendiğin için de(:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 0 Bardak
Çevrim dışı
|
ne demek arkadaşım  istersen izmire geldiğimde görüşelim belki bir fikir alışverişinde bulunabiliriz??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|