Boston’da ilerici bir avukat ve eski bir özgürlük yanlısı babanın çocuğu olarak dünyaya gelen ve asıl adı Bill Homans olan Slim, Kuzey Carolina’da bakıcısının söylediği John Lee Hooker ve diğer blues sanatçılarının şarkılarını dinleyerek büyüdü. Middlebury Üniversitesi’ni Vietnam’da gönüllü askerlik yapmak için bırakan sanatçı, Vietnam’dan savaş karşıtı bir eylemci olarak döndü. Döndükten sonra ilk defa sahneye kıdemli bir asker olarak çıkan Slim sonradan Country joe Mcdonald tarafından seslendirilecek protesto çınlaması ‘Merry Airbrakes’le çıkış yaptı. Sonraki 30 yıl boyunca müzikle birlikte kamyon şoförlüğünden karpuz yetiştiriciliğine birçok iş yapan ve Watermelon Slim adını da bu nedenle alan sanatçı, aynı zamanda tarih ve gazetecilik diploması aldı. Henry “Sunflower” Vestine ile ev arkadaşı ve müzik partnerleri oldukları sırada masterını yaptı ve Mensa grubunun bir üyesi oldu. 2006 yılında çıkardığı albümle 2007 Blues Muzik Ödülleri’nde En iyi sanatçı, En iyi albüm, En iyi grup, En iyi şarkı ve En iyi organizatör dallarında aday gösterilerek daha önce sadece B.B King, Buddy Guy ve Robert Crazy’nin ulaştığı bir başarı elde eden Slim, Mojo Magazine tarafından Top Blues listesinde 1 numaraya oturtuldu. Ayrıca; Independent Muzik Ödülleri tarafından Yılın Blues Albümü ödülünü aldı, Living Blues Radyosu listelerinde hit oldu, Blues Kritik Ödülleri tarafından 2006’nın En İyi Albümü ödülünü aldı. 2006 yılında yayınladığı ‘The Wheelman’ albümüyle de birçok başarı elde eden sanatçı 5 yıl içinde başarılı dört albüm sığdırdı. “Çoğu insanın 2 kerede yaşayabileceği bir hayattan daha dolu bir yaşamım oldu. Şimdi ölürsem iyi bir eğitim almış, 3 kıtada yaşamış, ölümsüz blues sanatçılarıyla çalmış, savaşa karşı savaşmış olarak öleceğim. Çok kötü şeyler gördüm ve çok kötü şeyler yaptım. Yarın ölürsem, zirvede bırakmış olacağım.” Sözleriyle hayatını özetleyen Watermelon Slim’in müziğe ve sıradışı yaşamına devam ediyor.
Alıntıdır : pozitif-ist.com