= 240 Bardak
Çevrim dışı
|
|
« : 02 Ağustos 2008, Saat 00:52 » |
|
Jimi Hendrix'in Londra'daki bir canlı performansı sırasında ateşe verdiği gitarı eylül ayında açık artırmaya çıkarılıyor.1965 Fender Stratocaster'i Hendrix, Londra'daki Astoria Tiyatrosu'nda 1967 yılında çakmak benzini dökerek ateşe vermişti. Olaydan sonra Hendrix, hafif yanma tedavisi görmek için hastaneye kaldırılmıştı. Hendrix, gitarını ilk kez yaktığı bu konserden sonra bu gösteriyi Monterey Pop Festivali'nde tekrarlamıştı. Geçen yıl ortaya çıkan gitarı, sanatçının basın sorumlusu ve yakın arkadaşı Tony Garland sanatçının ailesinin evinde buldu. Açık artırma şirketi Fame Bureau'nun satın alma sorumlusu Ted Owen, "Hendrix'in gitarını yakması, canlı performansta bir dönüm noktasıdır. Çıtayı yükseltti ve bugün hala taklit edilen gösterilerin yolunu açtı," diye konuştu. Artırmanın 4 Eylül'de düzenleneceği bildirildi. 1968 yılındaki bir Miami konserinde ateşe verilen başka bir gitar, 2002 yılında açık artırmaya çıkarılmış, ancak satılamamıştı. Uzmanların, Garland'ın bulduğu gitarın Astoria'daki gitar olduğu kanısına varmalarından önce, Miami konserindekinin ilk yakılan gitar olduğu düşünülüyordu. Gitara, Guitar & Bass dergisinin temmuz sayısında 21 sayfa ayrıldı. Diğerlerinden farklı gövdesi, Astoria konserinden iki gün önce verilen Marquee Club konserinin video çekimlerinde görülebiliyor. Alıntıdır : rollingstone.com.tr
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 16 Ağustos 2008, Saat 13:09 Gönderen: Hoochie Coochie Man »
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 240 Bardak
Çevrim dışı
|
Gitar 376 bin sterline satılmış.  Kim almış acaba 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 8 Bardak
Çevrim dışı
|
pöh pöh be..ama o senelerdeki fenderler pek para etmiyor..gerçi jimi nin kullandığı alet olduğundan özel olaraka birşeyler yapılmıştır...çok güzel para ama değer
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 8 Bardak
Çevrim dışı
|
70 ler gene makul fiyata bulunabiliyor..ben para derken mecazi mana da kullandım  çünkü 66 yılından 80 yılına kadar fender kötü gitarlar çıkarttı..ebay de 66 fenderler ile 63 fenderler arasında fiyat uçurumu olabiliyor o yüzden
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 188 Bardak
Çevrim dışı
|
Anladım. Teşekkürler bilgiler için.  90'lar da ayrı kötü ama. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 8 Bardak
Çevrim dışı
|
70 lerden daha bana kalırsa...70 lerdeki işçilik pek hoşuma gitmiyor,zaten fenderi işçileri satın alıyor 80 yılında o zaman düzeliyor hatta 80 ve 81 model fenderlerin seri numaraları E ile başlar bu yüzden efsane e serisi diye geçerler..bu arada 93 model fenderim var 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 3 Bardak
Çevrim dışı
|
evet fender strat 60's en iyisi bile diyebilirim e zaten bi de jimi'de are you experienced digitech pedal vardı o da baya iyi
|
|
|
|
|
|
"I need help bad, man!"
|
|
|
|
 = 8 Bardak
Çevrim dışı
|
bu arada 57 model bir strat buldum,kısmet benim fenderi satarsam hemen alıyorum 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 20 Bardak
Çevrim dışı
|
Hehe şanslı seni 
|
|
|
|
|
|
Ruhun dışında kim seninle ?
|
|
|
|
 = 8 Bardak
Çevrim dışı
|
öyle mi dersin?  bakalım para meselesi.. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 20 Bardak
Çevrim dışı
|
Gerçi orası öyle para denen bi gerçek var..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 8 Bardak
Çevrim dışı
|
hadi gel denkleştirelim parayı ortak alalım 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 20 Bardak
Çevrim dışı
|
hehe  gerçekten çok isterdim..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 3 Bardak
Çevrim dışı
|
e-bay'i referans almamak lazım aslında.. kim ne kadar istiyorsa o fendere kendi karar veriyor.. fiyat uçurumları bazen çok manasız oluyor. bir de fender kuruluşundan 66 yılına kadar aynı insanlar tarafından işletildi daha sonra 66sonunda satıldı.. belki son üretimler diye fiyat farkı vardır. zira telecaster için 1952 ne ise strat'lar için de 1962 efsane yıldır.. SRV, Eric Johnson, Eric Clapton'ın 62 yılına ait stratları var.. özellikle.. ayrıca 1966sonrası seri üretime geçildiği için de fiyatlarda fark olabilir ki el yapımı fenderlerden bahsediyorsak ben pek kıyaslamam diğer senelerle.. nitekim çaldığım 60'lı yılların Strat'larının tadını hiç bir strattan alamadım açıkçası.. tabi bu kişisel bir şey.. kimsenin zevkine bir şey diyemem, ayıp olur , saçma olur.. turkrock olur buralar 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 55 Bardak
Çevrim dışı
|
Gitar 376 bin sterline satılmış.  Kim almış acaba  Hendrix'in 1967 yılının mart ayında Londra'daki konserinde ateşe verdiği gitarı Massachusetts'li Daniel Boucher isimli bir müziksever almış.Adam sırf bu gitar için Amerika'dan İngiltere'ye gitmiş.ayrıca müzayede sonrası(biliyorum o gitara sahip olmayı hayal edenlere çok dokunacak bu söz) Boucher "daha fazla ödeme yaparım diye düşünüyordum" demiş ki gitarı aldığı parayla bir hesap yapmışlar da İstanbul'un en nadide semtlerinde bir kaç tane ev ve üstüne bir de bir kaç lüks otomobil alınabilir... Buarada gitarı bulan adam Hendrix'in eski basın sözcüsü Tony Garland'ın akrabasıymış ve garajını temizlerken şans eseri bulduğu gitarın ne kadar değerli olduğu konusunda hiç bir fikri olmadan belki Jimi Hendrix'e aittir diye gitmiş müzayede evine 
|
|
|
|
|
|
mahvolmuş hayatlar olağandır bilgeler için de ahmaklar için de. Ancak o mahvolmuş hayat bizimki olduğunda, işte o zaman farkına varırız intiharların,ayyaşların,hapisane kuşlarının,uyuşturucu müptelaları ve benzerlerinin. C.Bukowski
|
|
|
|
 = 2 Bardak
Çevrim dışı
|
Garajda o gitarı bulan ben olsam bırakın satmayı, koruma falan tutarım üzerine el değmesin diye! =)
|
|
|
|
|
|
The future is uncertain and the end is always near.
|
|
|
|
 = 2 Bardak
Çevrim dışı
|
Garajda o gitarı bulan ben olsam bırakın satmayı, koruma falan tutarım üzerine el değmesin diye! =)
Sanırım o gitarı tek bir şeyle değişebilirim, o da sağlam epey eskilerden kalma bir Gibson 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 14 Kasım 2009, Saat 21:05 Gönderen: 3rm@N »
|
|
Her ölümlü bir gün blues'u tadacak...
|
|
|
|
 = 0 Bardak
Çevrim dışı
|
Çok güzel cevaplar verilmiş.Bendede 89 model bir STRAT var.Ama şunu söylemek isterimki geçenlerde denediğim 2009 bir fenderden aldığım tonla benim gitar arasında dağlar kadar fark var.Belkide siz şimdi gayet normal diyorsunuzdur.Fakat şöyle bir olay varki ne yazıkki artık fender eski fenderleri yapamıyor.Ancak VİNTAGE modellerde.
|
|
|
|
|
|
Başarımın Sırrı Çok Ama Çok Çalışmamdır !!!
|
|
|
|
|