= 216 Bardak
Çevrim dışı
Kingus Kick Ass..!!
|
|
« : 06 Haziran 2009, Saat 10:51 » |
|
1984'te Grammy ödülünü kazanan Blues şarkıcısı Kok Taylor, 80 yaşında ABD'nin Chicago kentinde öldü. Sanatçının basın sözcüsü, Taylor'un mide ve bağırsak kanaması teşhisiyle ameliyat edildiğinğini bildirdi. Taylor, Wang Dang Doodle, What kind of man is This ve I got what It takes adlı şarkıları ile dünya çapında üne sahip oldu.
28 Eylül 1935'te Memphis'te Cora Walton adıyla dünyaya gelen sanatçı, Blues dünyasının en önemli ödülü olan W.C. Handy Ödülü'nü 21 kez kazandı.
Taylor'un adı İkinci Dünya Savaşı sonrasında Chicago Blues türü ile özdeşleşti. 1972'de kendi grubu Blues Machine'i kuran Taylor, geleneksel Mississippi şarkılarını söyleyen tek kadın yorumcu idi. 2002'de şarkıları Türkiye'de Blues Classics adlı albümle dinleyiciye sunulan Taylor, 1990'da David Lynch'in Vahşi Duygular filminde de oyunculuk yapmış, daha sonra ise Blues Brothers 2000 filminde kısa bir rol almıştır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 180 Bardak
Çevrim dışı
The blues are the roots
|
Çok üzüldüm ben de haberi duyunca. Toprağı bol olsun.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 25 Bardak
Çevrim dışı
|
Bende çok üzüldüm gerçekten.Bugün de şansa rock fm de bir programda kendisi çaldılar.Az bulunur bir gırtlağı vardı.Onursal a katılıyorum, yukarlarda bir yerlerde diğer blues üstadları ile eğleniyordur umarım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 40 Bardak
Çevrim dışı
|
eskilerden bir elin parmagı kadar insan kaldı ya 
|
|
|
|
|
|
"Blues calmak g noktasını aramak gibidir" 
|
|
|
|
 = 0 Bardak
Çevrim dışı
|
Rock fm'de Blues Perişan programında hayatını anlattılar bugün parçalarıyla birlikte. Gerçekten mükemmel bir gırtlağı varmış. Üzüldüm ölmesine..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 0 Bardak
Çevrim dışı
|
Çok üzüldüm 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 0 Bardak
Çevrim dışı
|
Buddy guy, Koko taylor-born under a bad sign favori şarkım... dünyaya okadar güzel şeyler bıraktı ki içi rahat ölmüştür umarım.. onu şarkılarıyla hep yaşatacağız..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 4 Bardak
Çevrim dışı
Milkcow What on earth is wrong with you?
|
Mükemmel bir ses, mükemmel bir sanatçı tam bir Blues Women yazık oldu...
Bence böyle insanlara da Micheal Jackson gibi tören yapmak lazım...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 = 0 Bardak
Çevrim dışı